Επιδόματα: Χιλιάδες νέοι δικαιούχοι εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων τους – Κριτήρια και προϋποθέσεις

Ελλάδα

Επιδόματα: Πολλές επιδοτήσεις αναμένεται να δοθούν σε χιλιάδες πολίτες, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους. Ποιοι οι δικαιούχοι – Ποια τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις. Αναλυτικότερα:

Λεπτομέρειες για τα επιδόματα:

Κοινωνικά επιδόματα και πολλές άλλες ενισχύσεις θα πάρουν φέτος (ίσως και για πρώτη φορά) εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Αυτό θα συμβεί, λόγω της ραγδαίας συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους. Η συρρίκνωση προκλήθηκε από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Επιδόματα: Χιλιάδες νέοι δικαιούχοι εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων τους – Κριτήρια και προϋποθέσεις - Εικόνα 1

Φορολογούμενοι που μέχρι πέρυσι δεν ελάμβαναν κανένα από τα ισχύοντα κοινωνικά επιδόματα επειδή τα ετήσια φορολογητέα εισοδήματά τους ξεπερνούσαν τα κριτήρια χορήγησης, φέτος, θα καταστούν αυτόματα δικαιούχοι κοινωνικών παροχών, όπως τα επιδόματα τέκνων, το επίδομα θέρμανσης και η επιδότηση ενοικίου.

Τα ποσά των ετήσιων φορολογητέων εισοδημάτων τους για το 2020 θα είναι τόσο πολύ μειωμένα σε σύγκριση με αυτά που έλαβαν το 2019 ώστε πλέον είναι χαμηλότερα από τα ανώτατα όρια ετήσιου εισοδήματος μέχρι τα οποία προβλέπεται η χορήγηση των επιδομάτων. Τα δε τεκμαρτά τους εισοδήματα, τα οποία μπορεί και φέτος να υπερβαίνουν τα εισοδηματικά όρια χορήγησης των επιδομάτων, δεν θα μετρούν πλέον γι’ αυτούς, λόγω της απαλλαγής τους από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ