Κορωνοϊός – Ινδία: Εξουθενωμένος γιατρός μοιράζεται τη φωτογραφία του – Πάνω από 400.000 κρούσματα

Λουσμένος με ιδρώτα και φανερά εξουθενωμένος είναι ο γιατρός Sohil Makwana που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε νοσοκομείο της Ινδίας, που έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έσπασε το φράγμα των 400.000 κρουσμάτων την ημέρα.

Ο γιατρός δημοσίευσε στο twitter δύο εικόνες: στην πρώτη είναι καλυμμένος με νοσοκομειακά ρούχα και στη δεύτερη, με πουκάμισο λουσμένο στον ιδρώτα, ως υπενθύμιση του βάρους που έχουν αναλάβει οι υγειονομικοί. Πάντως στο twitter, επέμεινε ότι είναι «υπερήφανος που υπηρετεί το έθνος», την ώρα που η Ινδία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Μιλώντας για λογαριασμό όλων των γιατρών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας… Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά μακριά από την οικογένειά μας… Μερικές φορές ένα βήμα από ασθενή με κορωνοϊό, μερικές φορές μία ίντσα από ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση» τόνισε μεταξύ άλλων στο twitter.

 

Ο γιατρός κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Είναι η μόνη λύση. Μείνετε ασφαλείς», επισήμανε. Το μήνυμά του έτυχε μεγάλης αποδοχής, με πάνω από 17.000 retweets και πάνω από 132.000 likes.

Κάθε ρεκόρ σπάει η Ινδία

Η Ινδία κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με 401.993 νέες μολύνσεις. Πέραν της ασφυξίας στα νοσοκομεία, η χώρα, που είναι και η μεγαλύτερη παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εντείνει την εμβολιαστική της εκστρατεία. Ωστόσο διαπιστώνονται μεγάλες ελλείψεις.

Οι διαθέσιμες δόσεις είναι περιορισμένες, γεγονός που επιδεινώνει το δεύτερο οξύτατο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, οι οικογένειες συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν φάρμακα και οξυγόνο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο Δελχί, οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι σύντομα θα παραλάβουν νέα εμβόλια και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην σχηματίζουν ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα. Ουρές σχηματίστηκαν και στο Αχμενταμπάντ, από πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η είδηση ότι 18 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο νοσοκόμες, έχασαν τη ζωή τους λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ΜΕΘ νοσοκομείου Covid.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ