Πέτρος Φιλιππίδης: Κλάματα και κραυγές στο σπίτι του ηθοποιού μετά τη βαριά ποινική δίωξη

Πέτρος Φιλιππίδης: Η ποινική δίωξη του ηθοποιού βάρυνε ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα που δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή στην οικογένειά του.

Η σύζυγος του ηθοποιού, αλλά και ο γιος του, ενώ κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να μην πιστέψουν τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος του από γυναίκες συναδέλφους του, δεν μπορούν τελικά να τα αγνοήσουν.

Η ποινική δίωξη του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την οικογένεια

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα nea.gr, η Ελπίδα Νίνου έχει προχωρήσει στις διαδικασίες του διαζυγίου, με τη σύμφωνη γνώμη και του ίδιου του ηθοποιού, ο οποίος ζει απομονωμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στηριζόμενος ψυχολογικά με βαριά φαρμακευτική αγωγή, ενώ με το που ενημερώθηκαν γι’ αυτή τη δικαστική εξέλιξη, από τη βίλα του Ψυχικού άρχισαν να ακούγονται ουρλιαχτά και κλάματα, καθώς ο κίνδυνος της προφυλάκισης του είναι πλέον ορατός. Ίσως γι’ αυτό ο συνήγορός του, Θέμης Σοφός, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκεται πλέον ο Πέτρος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή.

Η έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου είχε αφετηρία τις καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη, τις οποίες προσκόμισε στην Εισαγγελία ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 και ενώ στην αρχή η καταγγελία αφορούσε απόπειρα βιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες, αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη, στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο απόπειρες βιασμού, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τα θύματα να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σeξουαλικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά.

Στη δεύτερη περίπτωση, η γυναίκα, επίσης γνωστή ηθοποιός, καταγγέλλει ότι μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο, αποδέχθηκε την προσφορά του να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν δεν έπαιρνε αυτό που ήθελε, παρά τη βία που ασκούσε, φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στο υπόμνημά του στον εισαγγελικό λειτουργό όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, ενώ φέρεται να αμφισβητεί τα κίνητρα των καταγγελιών, αποδίδοντας στις συναδέλφους του άλλους λόγους για όσα είπαν.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια κύριας έρευνας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ