Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση του δικηγόρου του μετά την ποινική δίωξη

Ελλάδα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του Πέτρου Φιλιππίδη με τις κατηγορίες να αφορούν ένα βιασμό και δύο απόπειρες. Σε βάρους του ηθοποιού έχουν υποβληθεί τρεις καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους του.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Alpha, Ρεγγίνα Σπυράτου, σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο φερόμενος κατηγορούμενος κινδυνεύει με προφυλάκιση.

Ενώ, αποκάλυψε πως επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη, Θέμη Σοφό, όμως εκείνος δεν θέλησε να μιλήσει, λέγοντας ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Αυτές είναι οι καταγγελίες κατά του Πέτρου ΦιλιππίδηΟ ηθοποιός καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού το 2008, ενώ οι άλλες δύο αφορούν σε απόπειρες βιασμού, που φέρονται ότι έγιναν το 2010 και το 2014.

Η μία από τις δύο καταγγέλλουσες φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Τότε, όπως λέει την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Η άλλη καταγγελία αφορά συνάντηση στο θέατρο Μουσούρη. Ο ηθοποιός της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η άλλη περίπτωση απόπειρας βιασμού έγινε από μία γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού πήρε άσχημη τροπή. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά τη συνάντηση , αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ