Μονή Πετράκη: Σοβαρά τραυματισμένοι οι δύο Μητροπολίτες – Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι

ειδήσεις
Ελλάδα

Επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον αρχιερέων στην Μονή Πετράκη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ένας ιερέας για τον οποίο είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο, φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων.

Ο ιερέας φέρεται να καθαιρέθηκε «μπούκαρε» σε αίθουσα και επιτέθηκε με το καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων, ενώ συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι έξι είναι Μητροπολίτες κι ο έβδομος ένας φύλακας.

Αρχικά και οι επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν πιο σοβαρά τραύματα -κυρίως στα χέρια και το πρόσωπο- και διακομίζονται στην ειδική Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Σοβαρά τραυματισμένοι οι δύο Μητροπολίτες

Σύμφωνα με το Mega, δύο εξ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος.

Τραυματίες είναι επίσης οι Μητροπολίτες Δρυινουπόλεως, Γουμενίσσης, Γλυφάδας, Κασσάνδρειας, Ζακύνθου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου Σεβαστιανός ενώ ο δράστης είναι έχει μεταφερθεί ήδη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ο δράστης της επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο ιερέας που επιτέθηκε με το καυστικό υγρό είναι από την Βέροια, ο οποίος είχε παραπεμφθεί από τον Μητροπολίτη Βέροιας για πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Ιερώνυμος: «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός, αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ που έσπευσε στη μονή Πετράκη. Ο ένας εκ των Μητροπολιτών διακομίζεται στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ, και άλλοι δύο ακόμη θα μεταφερθούν στο ΚΑΤ εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί και ενημερώνεται συνεχώς» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Μονή Πετράκη: Σοβαρά τραυματισμένοι οι δύο Μητροπολίτες – Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι - Εικόνα 1

Μονή Πετράκη: Σοβαρά τραυματισμένοι οι δύο Μητροπολίτες – Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι - Εικόνα 2

Μονή Πετράκη: Σοβαρά τραυματισμένοι οι δύο Μητροπολίτες – Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι - Εικόνα 3

Πηγή: newsit.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ