Κλινική στη Ρωσία δίνει την ευκαιρία σε ανάπηρα ζώα να περπατήσουν ξανά με τη βοήθεια 3D εκτύπωσης

pets
Επικαιρότητα

Η Μπρουνίλντα απέκτησε ξανά πόδια και μπορεί να περπατήσει ξανά με τη βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης, Η τεχνολογία και η μέθοδος αναπτύχθηκε από μια ομάδα κτηνιάτρων στην πόλη του Νοβοσιμπίρσκ στη Ρωσία.

Η κτηνιατρική κλινική “BEST” στο Νοβοσιμπίρσκ πραγματοποιεί με επιτυχία την εφαρμογή μίας μοναδικής τεχνολογίας προσθετικής σε ζώα που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση άκρων.

Ο κτηνίατρος Σεργκέι Γκορσκόφ μίλησε για τις ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης της μεθόδου και τους ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πριν από λίγες εβδομάδες, δύο σκύλοι από το Κρασνοντάρ, οι οποίοι είχαν χάσει τα μέλη τους, έφθασαν στην κλινική του Νοβοσιμπίρσκ.

Ειδικοί ανέπτυξαν εξατομικευμένα προσθετικά για κάθε ζώο. Ο ένας από τους δύο σκύλους, ο Ντέι ολοκλήρωσε τη διαδικασία και έχει ήδη πάει σπίτι του. Η Μπρουνχίλντα πρέπει ακόμη να περάσει από το στάδιο αποκατάστασης και ενσωμάτωσης των εμφυτευμάτων με τα οστά.

Η ουσία της διαδικασίας είναι ότι ένα προσθετικό κατασκευασμένο από πορώδες τιτάνιο, ειδικά κατασκευασμένο σε έναν εκτυπωτή 3D, εμφυτεύεται στο ακρωτηριασμένο άκρο ενός σκύλου ή μιας γάτας.

Μετά την ενσωμάτωση, το προσθετικό άκρο γίνεται μια φυσική προέκταση του ποδιού του ασθενούς. Τα υλικά δεν απορρίπτονται από τον οργανισμό και, σύμφωνα με την έρευνα των ειδικών της κλινικής, ενσωματώνονται πλήρως στο σώμα του ζώου σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Η εμφύτευση μπορεί να είναι απαραίτητη για ένα ζώο με όγκο στο οστό, συγγενή παραμόρφωση των άκρων ή σοβαρό τραυματισμό.

Με τη βοήθεια μιας τέτοιας πρόθεσης, είναι δυνατόν να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των ζώων και να δημιουργηθούν συνθήκες για φυσική υποστήριξη των ποδιών.

Μια τέτοια επέμβαση κοστίζει στον ιδιοκτήτη από 220 μέχρι 350 ευρώ (20-30 χιλιάδες ρούβλια).
Η κλινική ασχολείται με την προσθετική από το 2016 και οι ειδικοί της έχουν ήδη βοηθήσει περίπου 30 ζώα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ