Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο!

ειδήσεις

Η Trift Bridge, όπως ονομάζεται, είναι μία από τις πιο θεαματικές πεζογέφυρες των Άλπεων, μήκους 170 μέτρων, η οποία διασχίζει το φαράγγι πάνω από τη λίμνη Triftsee, στην περιοχή Gadmen της Ελβετίας, προσφέροντας μοναδικές εικόνες στους τολμηρούς πεζοπόρους.

Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 2

Η εν λόγω γέφυρα κατασκευάστηκε το 2009 κοντά στον παγετώνα Trift, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο τοπικό καταφύγιο, δεδομένου ότι η παράκαμψη μέσα από τα βράχια θα ήταν σημαντικά πιο δύσκολη και μεγαλύτερη χρονικά από ό,τι εάν οι πεζοπόροι διέχιζαν το φαράγγι με μια κρεμαστή κατασκευή.

Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 3

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό από πλευράς φυσικού τοπίου, καθώς η θέα κόβει την ανάσα από κάθε σημείο της γέφυρας, αφού το κατά μήκος πέρασμα του φαραγγιού πάνω από τη λίμνη και ανάμεσα στα βουνά δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο αμφισβήτησης!

Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 4

Ειδικό σύστημα ανάρτησης για να σταθεροποιηθεί η «λεπτεπίλεπτη» κατασκευή και εξειδικευμένη στήριξη σε περίπτωση ακραίων ταχυτήτων ανέμου καθιστούν την γέφυρα Trift απόλυτα ασφαλής. Αν τώρα είστε και από τους τυχερούς που δεν φοβούνται τα ύψη, τότε η διέλευση πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 5 Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 6 Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 7 Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 8 Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 9 Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 10 Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο! - Εικόνα 11

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ