Εύβοια: Οι φλόγες τύλιξαν αλλά δεν άγγιξαν το μοναστήρι του Αγίου Δαυίδ

Επικαιρότητα
Θρησκεία

Το μοναστήρι του Αγίου Δαυίδ περικυκλώθηκε από τις φλόγες με τις αρχές να απομακρύνουν άμεσα τους μοναχούς και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Αδιάκοπη είναι η μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια, εκεί που το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κουρκουλοί. Από τις φλόγες κατακάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών ενώ οι πύρινες γλώσσες προσέγγισαν και το μοναστήρι του Αγίου Δαυίδ. Σημειώνεται πως το μοναστήρι υπήρξε ένα από τα τρία μέτωπα στα οποία εξελίσσεται η φωτιά, η οποία κινήθηκε προς τις Ροβιές αλλά και τον ορεινό όγκο του βόρειου Ευβοϊκού.

Άμεσα οι αρχές απομάκρυναν τους μοναχούς και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαντουδίου που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το μοναστήρι δεν έχει υποστεί ζημιές ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά.

«Παραδόθηκαν» οι Ροβιές

Τις μεγαλύτερες «πληγές» της φωτιάς μετρούν οι κάτοικοι στις Ροβιές καθώς οι φλόγες κατέβηκαν από το βουνό ταχύτατα και πλησίασαν το θέρετρο. Οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταματήσουν τη φωτιά η οποία κατέβηκε στη θάλασσα.

Αμέσως επιστρατεύτηκαν σκάφη του λιμενικού αλλά και ένα Ferry Boat που παρέλαβε κατοίκους και τουρίστες που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία.

Σε μια πρώτη εκτίμηση γίνεται λόγος για μεγάλες ζημιές και καμένα σπίτια στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ