Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση

pets
Επικαιρότητα

Αν και οι διασώστες ζώων έχουν δει πάρα πολλά, πάντα θα υπάρξει μια καινούργια υπόθεση που θα καταφέρει να τους συγκλονίσει και να τους προβληματίσει.

Ο Εντουάρντο Ροντρίγκεζ είναι ένας άντρας από την Ισπανία που από μικρό παιδί φροντίζει και διασώζει ζώα. Στη ζωή του μέχρι σήμερα έχει δει πάρα πολλά, ευχάριστα και δυσάρεστα. Αλλά υπήρξε η περίπτωση ενός σκύλου που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ο Εντουάρντο εργάζονταν στο κέντρο περίθαλψης ζώων που έχει δημιουργήσει στη Γρανάδα της Ισπανίας, όταν κάποιος του έφερε ένα σκύλο σε τραγική κατάσταση. Το δύστυχο τετράποδο λιμοκτονούσε τόσο που κατέρρευσε μπροστά του. Αν και αρκετά μεγαλόσωμο ζύγιζε μόλις 7 κιλά. Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 2

 

Όταν το είδε ο Εντουάρντο ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι γρήγορα γιατί το ζώο μπορεί να μην ζούσε μέχρι το επόμενο πρωινό.

Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 4 Για αρχή επειδή το σκυλί δεν ήταν σε κατάσταση ώστε να μπορεί να φάει μόνο του του χορήγησε ορό.

Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 6 Χωρίς μυϊκή μάζα και με ελάχιστη ενέργεια το 10 μηνών ζώο δεν μπορούσε καν να σηκώσει το κεφάλι του. Ο Εντουάρντο υποψιάστηκε ότι κάποιος το είχε κλεισμένο σε ένα κλουβί για πολλούς μήνες και το τάιζε ελάχιστα. Μπορεί και καθόλου. Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 8

 

Αν και οι πιθανότητες δεν ήταν πολλές, δεν το παράτησε στην τύχη του. Έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να του σώσει τη ζωή. Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 10 Όσο ο Εντουάρντο την φρόντιζε, η Σπαγγέτι, όπως την ονόμασε, μπορούσε μόνο να κουνάει που και που την ουρά της. Αυτό από μόνο του, έδινε κουράγιο στον Εντουάρντο για να συνεχίζει την προσπάθεια.

Μετά από μερικές ημέρες, η Σπαγγέτι κατάφερε επιτέλους να ξεπεράσει τον κίνδυνο της ανεπάρκειας των οργάνων της και την πείνα και άρχισε σιγά σιγά να ανακτά τις δυνάμεις της. Ώσπου, ήταν σε θέση να σταθεί όρθια μόνη της και να πιει νερό από το μπολ της. Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 12

 

Αλλά είχε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει μέχρι να γίνει εντελώς καλά. Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 14

 

Αργά αλλά σταθερά, απέκτησε αρκετό βάρος και ξεκίνησε να τρώει κανονικό φαγητό.

Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 16 Σύντομα ήταν σε θέση να τρώει πέντε με έξι γεύματα την ημέρα. Η όρεξη της επανήρθε!

Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 18

 

Τελικά, η Σπαγγέτι έφτασε να ζυγίζει το φυσιολογικό για το μέγεθος και την ηλικία της, κάνοντας ευτυχισμένους τον Εντουάρντο αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του κέντρου περίθαλψης ζώων.

Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 20

 

Από τότε Σπαγγέτι και Εντουάρντο έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι. Μετά από επτά εβδομάδες αποκατάστασης, η χαρούμενη Σπαγγέτι απολαμβάνει την αγάπη και την φροντίδα που της αξίζει.   Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 22 Αλλά τα καλά νέα για την όμορφη Σπαγγέτι δεν τελειώνουν εδώ. Ο Εντουάρντο αποφάσισε να την υιοθετήσει και να την φροντίζει για πάντα.

Ένα πεινασμένο σκυλί κατέρρευσε μόλις έφτασε στο καταφύγιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απίστευτη διάσωση - Εικόνα 24

 

Σήμερα η σκυλίτσα ζει ευτυχισμένη μαζί με τον Εντουάρντο, την σύζυγό του Καρολίνα, την 14χρονη κόρη τους και τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά τους. Είναι επιτέλους μέλος μιας αγαπημένης οικογένειας!

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ