Περικλής Λιανός: «Έγλειφαν πατόκορφα αυτούς που τώρα κατηγορούν. Λίγοι με σεβάστηκαν όπως ο Φιλιππίδης»

Επικαιρότητα

Στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» μίλησε ο Περικλής Λιανός.

Ο ηθοποιός μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, το κίνημα metoo, αλλά και για τις καταγγελίας που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Ο πατέρας μου ήταν χασάπης, μου έλεγε δεν έχει παιχνίδι, μπες στο χασάπικο να δουλέψεις. Ο πατέρας μου ήθελε ή να γίνω κρεοπώλης ή να μου ανοίξει σούπερ μάρκετ. Προερχόμενος από μια οικογένεια που είχε οικονομική άνεση, δεν ξεκίνησα από το μηδέν, αλλά από το δέκα. Η χλιδή με ενοχλεί, αλλά θέλω να έχω οικονομική άνεση. Τη ζωή μου την πέρασα δουλεύοντας και διαβάζοντας. Δεν μου βγήκε η ανάγκη να έχω σύντροφο. Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να γίνω πατέρας. Τι να το κάνω καλέ το παιδί;», είπε αρχικά ο Περικλής Λιανός.

«Λίγοι με σεβάστηκαν όπως ο Φιλιππίδης»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κακοποιητική συμπεριφορά μεταξύ ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου λέγοντας ότι, «Η καταγγελία τότε που δικάσαμε έναν συνάδελφο, ήταν γιατί χαστούκισε έναν ηθοποιό και ο ηθοποιός το κατήγγειλε. Κι εμείς τον καταδικάσαμε σε πρόστιμο και σε κάποια πράγματα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτά που βγήκαν τώρα. Τώρα εξαντλείται ο ποινικός κώδικας. Καταλαβαίνεις ότι ήρθε για ένα χαστούκι. Κι εδώ άλλοι έδερναν ανηλεώς κάποιους. Κάποιοι κατηγορούνται για ειδεχθέστατα εγκλήματα, για απόπειρες βιασμού, για βιασμούς, για το ένα, για το άλλο».

Περικλής Λιανός: «Έγλειφαν πατόκορφα αυτούς που τώρα κατηγορούν»

Για τις καταγγελίας που αφορούσαν τον Πέτρο Φιλιππίδη ο ίδιος δήλωσε ότι, «Λίγοι με τίμησαν και με σεβάστηκαν όπως ο Φιλιππίδης. Αλλά κι εμείς οφείλαμε σε κάποιες συμπεριφορές εκρηκτικές να πούμε “όπα, σταμάτα”. Δεν το είπε κανείς. Δεν το έλεγε κανείς από τον παραγωγό μέχρι τον τελευταίο ηθοποιό. Κάποια ονόματα θα έπρεπε να το πουν. Γιατί δεν το είπε κανένας; Ο καθένας για άλλους λόγους».

«Όλοι έχουμε ευθύνη, αλλά όχι την ίδια, γιατί ξέραμε λίγο-πολύ. Άνθρωποι που έγλειφαν πατόκορφα αυτούς τους ανθρώπους και αυτούς που είναι προφυλακισμένοι, βγαίνουν τώρα και τους κατηγορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ