Έγινε πραγματικότητα το όνειρο της 13χρονης που πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ – Η παρέμβαση του Δημήτρη Παπανικολάου

Ελλάδα
Επικαιρότητα

Με την αμέριστη συμβολή του Δημήτρη Παπανικολάου, δόθηκε λύση στο θέμα με την 13χρονη που πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και δεν μπορούσε να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, γιατί δεν χωρούσε στην τάξη.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου είχαν απευθυνθεί στη Δ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά είχαν πάρει αρνητική απάντηση. Tο σχολείο έχει τρία τμήματα των 26 παιδιών και δεν επιτρεπόταν να δεχτούν άλλο γιατί είναι το ανώτερο όριο που προβλέπει ο νόμος.

Ο παλαίμαχος μπασκεμπολίστας που είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και έχει ξεκινήσει εκστρατεία σχετικά με την ευαισθητοποίηση γονέων, ιατρών και εκπαιδευτικών, συνόδευσε τη μητέρα της 13χρονης στη Δευτεροβάθμια και μίλησαν με τον προϊστάμενο ο οποίος έδωσε αμέσως το πράσινο φως για να τη δεχτούν στο σχολείο. “Ένα παιδικό ταξίδι ξεκινάει, με την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων το θέμα λύθηκε” έγραψε στο facebook η μητέρα.

Έγινε πραγματικότητα το όνειρο της 13χρονης που πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ – Η παρέμβαση του Δημήτρη Παπανικολάου - Εικόνα 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ