Καπραβέλος: «Αρνούνται να διασωληνωθούν, κάνουμε εφημερίες σε ανοιχτή γραμμή με εισαγγελέα και νομικούς»

Επικαιρότητα

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται συνεχώς. Ο Νίκος Καπραβέλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανθρώπους που αρνούνται να διασωληνωθούν.

Ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου μίλησε στη grtimes για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, μιλώντας για την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει με όσους ασθενείς αρνούνται να διασωληνωθούν.

«Αυτές οι δύο εφημερίες σε «Ιπποκράτειο» και «Παπανικολάου», το τελευταίο διήμερο ήταν πραγματικά εφιαλτικές. Τα πάντα έχουν γεμίσει. Ακόμη και τώρα δεν ξέρουμε που να βάλουμε αυτούς που έρχονται. Αρκετοί μένουν εκτός, γιατί ψάχνουμε να τους βρούμε ένα κρεβάτι. Και δεν είναι μόνο το γεγονός των εισαγωγών, αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που εμφανίζουν οι νοσούντες. Έρχονται ασθενείς με πολύ βαριά συμπτώματα» αναφέρει ο κ. Καπραβέλος.

Καπραβέλος: Άνθρωποι αρνούνται να διασωληνωθούν

Ο Νίκος Καπραβέλος στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε ορισμένους αρνητές που αν και νοσούν βαριά, αρνούνται πεισματικά τη διασωλήνωση.

«Χθες στην εφημερία είχαμε δύο τέτοια σοβαρά περιστατικά, με ασθενείς που νόσησαν βαριά αλλά αρνούνταν να διασωληνωθούν. Και δεν είναι οι μοναδικοί. Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα αυξάνονται, από έλλειψη ενημέρωσης. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε εφημερίες σε ανοικτή γραμμή με τον εισαγγελέα υπηρεσίας και τους νομικούς» τονίζει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει δε, μάλιστα «αυτού του είδους τα περιστατικά είναι που μας φέρνουν πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση. Διότι από τη μια έχουμε ανθρώπους που μας εκλιπαρούν να τους βοηθήσουμε, που με το ζόρι αναπνέουν και από την άλλη αρνούνται την διαδικασία που απαιτείται για να σώσουμε ζωές».

Ο κ. Καπραβέλος, τέλος αναφέρθηκε στον χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών που παρουσιάζουν οι περιφερειακές ενότητες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ