«55 μέρες στη ΜΕΘ, 42 κιλά μείον»: Η μαρτυρική εμπειρία Έλληνα μποντιμπίλντερ μετά τη δίμηνη νοσηλεία του

Βασίλης Μοϊντίνης: Έχασε 42 κιλά μετά από 2 μήνες στην ΜΕΘ

Για την κατάσταση της υγείας του, αφού προσβλήθηκε από κορωνοϊό, μίλησε ο αθλητής του bodybuilding, Βασίλης Μοϊντίνης.

«Μετά από 3 ημέρες αγωγής στο σπίτι, το οξυγόνο μου πήγε στο 70. Πήγα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και με έβαλαν κατευθείαν στην Εντατική. Φοβήθηκα, δεν ήθελα να το κάνω», είπε ο αθλητής του bodybuilding Βασίλης Μοϊντίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Βασίλης Μοϊντίνης, έχασε 42 κιλά καθώς έμεινε διασωληνωμένος για περίπου δύο μήνες στην ΜΕΘ και από 102 κιλά βρέθηκε να ζυγίζει μόλις 60 κιλά.

«55 μέρες στη ΜΕΘ, 42 κιλά μείον»: Η μαρτυρική εμπειρία Έλληνα μποντιμπίλντερ μετά τη δίμηνη νοσηλεία του - Εικόνα 1

Ωστόσο, αν και έχει αποσωληνωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, όπως εξομολογήθηκε, «έχω ακόμη πρόβλημα στην κίνηση μου και στην αναπνοή μου, έχω ακόμη υπολείμματα στους πνεύμονες μου, αυτό είναι που σου αφήνει ο κορωνοϊός όπως μου λέει η πνευμονολόγος μου».

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι, «δεν πρόλαβα να εμβολιαστώ, καθώς είχα κάνει ένα χειρουργείο. Νόσησα στις 27 Μάϊου και είχα ραντεβού για το εμβόλιο στις 2 Ιουνίου. Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο».

Με αφορμή όσα είπε ο αθλητής, ο Καθ. Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επεσήμανε «δεν μπορώ να σας περιγράψω τον «Γολγοθά» που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι για μήνες, ακόμη και να σχηματίσουν τον αριθμό σε ένα τηλέφωνο, να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μπορέσουν να αναπνέουν και να κινηθούν κανονικά. Υπάρχει ο φόβος να μην μπορέσεις να επανέλθεις ποτέ».

«55 μέρες στη ΜΕΘ, 42 κιλά μείον»: Η μαρτυρική εμπειρία Έλληνα μποντιμπίλντερ μετά τη δίμηνη νοσηλεία του - Εικόνα 2

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «το 10% των ασθενών που βγαίνουν από τις ΜΕΘ παρακολουθούνται και μετά την έξοδο τους από τα νοσοκομεία, ακριβώς διότι αντιμετωπίζουν προβλήματα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ