Αξίζεις ό,τι καλύτερο. Μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο

Τις προάλλες πηγαίνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά, έπεσε στην αντίληψη μου το εξής περιστατικό. Ένα ζευγάρι τσακωνόταν έντονα σε κεντρικό δρόμο, ο άντρας φερόταν βίαια στην κοπέλα, την έσπρωξε και πέταξε την βαλίτσα της από το αυτοκίνητο. Πόσοι από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες σε τέτοια περιστατικά; Πόσοι από εμάς έχουμε γίνει ακροατές κάποιας απίστευτης ιστορίας λεκτικής βίας ή ξυλοδαρμού;

Έχετε αναρωτηθεί, σίγουρα, γιατί οι γυναίκες που έχουν δεχτεί βία δεν απομακρύνονται από την σχέση αυτή! Όλα ξεκινούν από την αυτοεκτίμηση!

axizeis-kalytero-mi-symvivasteis-tipota-ligotero-1-459x4591

Όταν μια γυναίκα έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, πιστεύει ότι αξίζει την συμπεριφορά αυτή, θεωρεί ότι έχει κάνει κάτι κακό και πρέπει να πληρώσει γι΄αυτό. Αν τις ρωτήσετε θα σας απαντήσουν: «τον αγαπάω, δεν μπορώ να τον αφήσω». Η αλήθεια όμως είναι ότι φοβούνται πως δεν είναι άξιες να τις αγαπήσει κανείς και ότι μετά το τέλος την σχέσης αυτής δεν θα βρουν κανέναν άλλο. Βέβαια, η αυτοεκτίμηση καλλιεργείται από την παιδική ηλικία.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά του άντρα που φαίρεται βίαια, αν έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που ο πατέρας του ηταν βίαιος θα κάνει το ιδιο! Τα παιδιά είναι καθρέπτες μας!

ΚΑΜΙΑ γυναίκα δεν αξίζει βίαιη συμπεριφορά! Να θυμάστε ότι αξίζετε το καλύτερο! Έναν άντρα να σας φέρεται με σεβασμό, αγάπη και τρυφερότητα! Αξίζεις ότι καλύτερο και μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο! Ότι δεν σε σέβεται δεν αξίζει να υπάρχει στην ζωή σου! Είσαι μοναδική, να το θυμάσαι αυτό! Αξίζει να είσαι ευτυχισμένη!

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Πηγή:enallaktikidrasi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ