Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ξεσπά κατά του Άρη Σερβετάλη – «Τόσα χρόνια δεν είδα να έχεις την ίδια ευαισθησία»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», στην οποία πρωταγωνιστούσε, καθώς δεν επιθυμεί να παίζει μόνο μπροστά σε εμβολιασμένους. Ο ηθοποιός είχε ενημερώσει την παραγωγή πως αν στα θέατρα απαγορευτεί η είσοδος σε ανεμβολίαστους, ο ίδιος θα αποχωρήσει όπως και έκανε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η παράσταση να σταματήσει και αρκετοί άνθρωποι να μείνουν άνεργοι.

Μπροστά σε αυτή την κίνηση του Άρη Σερβετάλη, πολλοί άνθρωποι από το χώρο της υποκριτικής εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Ανάμεσά τους και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος σήμερα (23/11) έκανε μία σειρά stories στον λογαριασμό του στο Ιnstagram, χωρίς να μασά τα λόγια του.

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δεν θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει την μπάλα στην εξέδρα, προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη. Πώς να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο; (Ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως. Δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δεν σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία, πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό» έγραψε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και πρόσθεσε:

«”Ο Ρινόκερος είναι ένα έργο που αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες, που με άλλοθι τις ιδεολογίες μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο” έγραφε προφητικά ο Ιονέσκο. Όλα όσα γράφει είναι η εποχή μας. Είμαστε ζώα, πιο μοναχικά από ποτέ και πιο επιθετικά. Έχουμε 105 νεκρούς, 7.287 κρούσματα και 608 διασωληνωμένους σε 24 ώρες,αν οι αριθμοί μας λένε κάτι.

Και φόβος μας τρώει τα σωθικά».

«Φαντάζομαι ότι θα απαγορευτούν και οι ταινίες του Άρη Σερβετάλη να προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες πλέον!» υπογράμμισε.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ