Άλκης Καμπανός: Σήμερα θα γινόταν 20 ετών – Η γεμάτη πόνο και αξιοπρέπεια ανάρτηση της μητέρας του

Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου, στο σπίτι του Άλκη Καμπανού θα υπήρχε γιορτή. Θα υπήρχε χαρά και γλέντι.

Ο Άλκης θα έκλεινε τα 20. Ορόσημο στη ζωή, η έναρξη της τρίτης δεκαετίας της. Ο νεαρός φοιτητής, μετά το τραπέζι με την οικογένεια, ίσως θα προετοίμαζε και μια έξοδο με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους για το βράδυ.

Πιθανώς και με τους φίλους που κάποια βράδια «άραζαν» στη Χαριλάου και έπιναν μια μπύρα συζητώντας. Για τα προβλήματά τους, τα όνειρά τους, τις σπουδές, την καθημερινότητα και τον αγαπημένο τους Άρη.

Σήμερα θα ήταν η πιο ξεχωριστή από όλες τις συνηθισμένες μέρες της ζωής του Άλκη Καμπανού.

Η μητέρα του, Μελίνα, όμως, δεν μπορεί να τον δει. Δεν μπορεί να τον αγκαλιάσει, να τον γλυκοφιλήσει και να του ευχηθεί. Μπορεί μόνο να σηκώσει το κεφάλι προς τον ουρανό.

Μπορεί να περιμένει ένα και μόνο -παρηγορητικό γεγονός: Την ετυμηγορία της δικαιοσύνης.

Τι θα απαλύνει όμως τον πόνο της μάνας που χάνει το παιδί της τόσο άδικα, επειδή έτσι αποφάσισαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που εκείνο το βράδυ ρώτησαν «τι ομάδα είστε;» και ανταπάντησαν εν ψυχρώ με μαχαίρι, δρεπάνι, μίσος και θάνατο, στην απάντηση «Άρης» που έλαβαν.

Κι όμως. Η Μελίνα Κακουλίδου, μπορεί με το τεράστιο απόθεμα αξιοπρέπειας που την ορίζει, να γράψει δυο λόγια για το παιδί της που έγινε ο Άλκης όλης της Ελλάδας, μνημονεύοντας και ένα άλλο θύμα αδιανόητης βίας, που το 2012 βιάστηκε, δολοφονήθηκε και κάηκε ζωντανή.

Η Ζωή Δαλακλίδου θα γινόταν σήμερα 45 ετών…

Η ανάρτηση της μητέρας του Άλκη

«Γιορτή αγγέλων εις τους ουρανούς για τα γενέθλιά σας.

Η Ζωή και ο Άλκης…Ο Άλκης και η Ζωή…

Δύο αθώα παιδιά που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στην επίγεια ζωή τους.

Εμείς εδώ κάτω περιμένουμε τη μεγάλη ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

Σας αγαπάμε πολύ.

Ζωή Δαλακλίδου 45 ετών

Άλκης Καμπανός 20 ετών

Ανάρτηση για τα γενέθλια του Άλκη Καμπανού έκανε και η δομή «Εις το Όνομα του Άλκη». Και τι δεν θα ‘διναν, είναι βέβαιο, οι εμπνευστές της δημιουργίας της, να μην μάθουν ποτέ το όνομα του Άλκη…

Η ανάρτηση της δομής «Εις το Όνομα του Άλκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ