«Αν δεν σταματήσετε τις παραβιάσεις σας καταρρίπτω!» Ποιος Έλληνας το είχε πει στους Τούρκους! (VIDEO)

Μεγάλη η συζήτηση που έχει ανοίξει αυτές τις ημέρες για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Ακόμη μεγαλύτερη αυτή που έχει να κάνει με τον τρόπο που θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί οι τουρκικές αλητείες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από το 1974 ακόμη.
Για τους Τούρκους δύο είναι τα δεδομένα . Σε κανένα από τα δύο οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έδωσαν ποτέ σημασία. Και γι΄ αυτό βρισκόμαστε στη θέση που βρισκόμαστε.

Το ένα δεδομένο είναι πως ότι κι αν κάνουν , το έχουν σχεδιάσει σε βάθος χρόνου. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Το δεύτερο ότι καταλαβαίνουν μόνο μία γλώσσα. Κι αυτή είναι η γλώσσα της ισχύος. “Σιγουρατζήδες” όπως είναι δεν κάνουν απολύτως τίποτα αν δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα πετύχουν το στόχο τους.

Ο Αντιπτέραρχος ε.α Βαγγέλης Γεωργούσης μέσα σε δυο λεπτά επιβεβαιώνει αυτές τις διαπιστώσεις. Αφηγούμενος την αρχή του φαινομένου παραβιάσεις …το 1963 (!!!) στα Δωδεκάνησα και την αντίδραση του τότε Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Γιάννη Αναγνωστόπουλου  η οποία ήταν ξεκάθαρη: “Αν δεν σταματήσετε σας καταρρίπτω”! Μέχρι το 1974 σταμάτησαν! Τότε έγινε η επιλογή να ασκήσει όπως η διεθνής νομιμότητα προέβλεπε τα δικαιώματά της η Ελλάδα.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ