Η ανάρτηση της Αναστασίας Τασούλα που είχε δει η Έμμα και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της: Το ευχαριστώ δεν φτάνει

Επικαιρότητα

Η Αναστασία Τασούλα είναι η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή μετά από 221 μέρες.

Συγκινεί και λυγίζει και τους πιο γενναίους η Αναστασία Τασούλα με το ποστάρισμά της για την Έμμα που χάθηκε τόσο άδικα στη Θεσσαλονίκη, όταν ο 26χρονος την χτύπησε δυο φορές με το αυτοκίνητό του. Η Αναστασία Τασούλα συνδέεται άμεσα με την 21χρονη Εμμανουέλα για δύο λόγους.

Εν πρώτοις να εξηγήσουμε πως η Αναστασία είναι η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα. Ξύπνησε από την καταστολή μετά από 221 μέρες

Η Αναστασία λοιπόν έμαθε γι αυτό το δώρο ζωής. Αναλογίστηκε τις αντιθέσεις, καθώς την ώρα που χάθηκε μια ψυχούλα, μία άλλη ζωή αναπνέει. Το “ευχαριστώ” δεν φτάνει στην οικογένειά της Έμμας, αλλά η ευγνωμοσύνη είναι πολύ δυνατή.

Ακόμα πιο δυνατή η έμπνευση. Η ιστορία της Αναστασίας ήταν αυτή που έδωσε έμπνευση στην Εμμανουέλα και είχε πει πως αν πάθαινε κάτι, θα ήθελε να δωρίσει τα όργανά της. Είχε δει ένα ποστάρισμα της Αναστασίας σε ανύποπτο χρόνο και είχε πάρει αυτή την απόφαση.

“Η στιγμή που μπαίνει ο γιατρός στο δωμάτιο σου ή χτυπάει το τηλέφωνο για να σου πουν ότι βρέθηκε μόσχευμα και ότι πας χειρουργείο, είναι ίσως η καλύτερη της ζωής σου μέχρι τότε” αναφέρει στο ποστάρισμά της στο Facebook η Αναστασία και συνεχίζει: “Κάτι αντίστροφο συμβαίνει από την άλλη πλευρά, που υπάρχει μια οικογένεια και πολλοί φίλοι που έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις αντιθέσεις της ζωής. Δεν φτάνουν όλες οι αγκαλιές του κόσμου για να καλύψουν το κενό.

Στην περίπτωση της Έμμας, σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον υπέροχο άνθρωπο, που μου έλεγε ακριβώς αυτό: ‘Να ξέρεις, η Έμμα δήλωσε ότι θέλει να δοθούν τα όργανα της σε περίπτωση θανάτου, επειδή είχε δει το post σου. Σε ανύποπτο χρόνο, που τελικά είχε πολύ νόημα’.

Να πω ότι στέλνω όλη μου την αγάπη, την ζωή και την δύναμη στην μαμά, τον μπαμπά, τα αδέρφια της; Θα είναι λίγο”.

Τονίζει στη συνέχεια πως “σε μια παράλληλη πραγματικότητα, στο διπλανό δωμάτιο από αυτό που ήμουν στο Ωνάσειο, μια υπέροχη γυναίκα και μητέρα, συνδεδεμένη σε δύο μηχανήματα υποστήριξης καρδιάς, περίμενε για το θαύμα της δεύτερης ευκαιρίας στην ζωή. Και σε κάθε μας συνομιλία, συνάντηση και βλέμμα της έλεγα με σιγουριά ότι θα την έχει, ότι θα ξαναδεί την οικογένεια της και θα ξανά αγκαλιάσει τον μικρό της. Ακόμα και αν δεν μπορούσα να της το δώσω.

Και σήμερα, την απέκτησε. Σήμερα, μέσα από τον υπέρ-άδικο θάνατο της Έμμας, της δόθηκε ζωή και μαζί δόθηκε ζωή σε 4, 5, 6 ανθρώπους.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, όλοι όσοι ζούμε μέσα από έναν θάνατο, είναι ότι τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι γονείς σας ή οι φίλοι σας συνεχίζουν να ζούνε μέσα μας και κάθε στιγμή ζούμε για όσα δεν κατάφεραν να ζήσουν. Και ένα ευχαριστώ που δεν φτάνουν οι λέξεις να το καλύψουν.

Ευγνωμοσύνη!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ