Αναχώρησαν άλλα τρία λεωφορεία με πρόσφυγες από την Ειδομένη

Έφτασαν στη Βέροια οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες που εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφερθούν από την Ειδομένη σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας ενώ παράλληλα αποχώρησαν για τον ίδιο προορισμό και άλλα τρία λεωφορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πενήντα άτομα μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου για το οποίο υπήρξε, το προηγούμενο διάστημα, ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία προς το δήμο Βέροιας ότι θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

«Ο χώρος είναι έτοιμος καθώς έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού από το στρατό. Υπάρχουν εκεί τέσσερα μεγάλα κτίρια στα οποία θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες» διευκρινίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης.

«Η δική μας άποψη είναι η ανάγκη ισοκατανομής των προσφύγων. Προφανώς δεν μπορεί να λείπει και ο δήμος Βέροιας από τη διαδικασία αυτή. Είναι ένα εθνικό θέμα. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει πρόταση εκ μέρους μερίδας των πολιτών που αντιδρούν, ευχαρίστως να τη δεχτούμε. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη πρόταση» διευκρινίζει.

Στο μεταξύ, άλλα τρία λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη με προορισμό τη Βέροια ενώ πληροφορίες από την περιοχή της Πιερίας κάνουν λόγο για μεταφορά περίπου τετρακοσίων προσφύγων και μεταναστών, αύριο, από την Ειδομένη στην υποδομή που έχει δημιουργηθεί στο γήπεδο της Νέας Χράνης.

Εξάλλου αποχώρησαν από την πλατεία Αριστοτέλους πρόσφυγες και μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών που είχαν πραγματοποιήσει χθες πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το κέντρο της πόλης και πέρασαν εκεί τη νύχτα.

 

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ