Αναζητούν DNA του μακελάρη του Παρισιού σε δύο διαμερίσματα στην Αθήνα

Την επιμονή των γαλλικών Αρχών για παρουσία του αρχιτρομοκράτη και εγκεφάλου του μακελειού στο Παρίσι προσπαθεί να εξηγήσει η ΕΛ.ΑΣ που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ταυτοποίησης DNA και αποτυπωμάτων του νεκρού τζιχαντιστή σε στοιχεία που βρέθηκαν κατά την διάρκεια ελέγχου δύο διαμερισμάτων σε Παγκράτι και Σεπόλια.

Τα εν λόγω ευρήματα βρέθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η αντιτρομοκρατική ερευνώντας πληροφορίες των βελγικών αρχών μετά την αιματηρή συμπλοκή στο Βερβιέ  για επικοινωνίες του Αμπααούντ από την Ελλάδα ή με άτομα που βρίσκονταν στη χώρα μας, έφθασε στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι και σε ένα ακόμη στα Σεπόλια

Από το πρώτο διαμέρισμα συνελήφθησαν 3 άτομα μεταξύ των οποίων και ο 33χρονος Αλγερινός Ομάρ Νταμάς, που φέρεται να κατείχε την ύποπτη τηλεφωνική σύνδεση. Όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ελληνικές αρχές από τα δύο ύποπτα διαμερίσματα εστάλησαν στις βελγικές αρχές στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών σε θέματα τρομοκρατίας, καθώς εκείνοι διεξήγαγαν τις σχετικές έρευνες. Όσον αφορά στον 33χρονο συλληφθέντα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και από την πλευρά του Βελγίου έγινε αίτημα να εκδοθεί στην χώρα κάτι που έγινε δεκτό.

Όπως αναφέρει ο Ελέυθερος Τύπος, η ελληνική πλευρά έχει υποβάλλει τουλάχιστον 4 αιτήματα προς τους Βέλγους προκειμένου να μάθει αν από τα ευρήματα προκύπτει παρουσία του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ σε κάποιο από τα δύο διαμερίσματα, και από άτυπη ενημέρωση που είχαν  δεν φαίνεται να σχετίζεται ο Ομάρ Νταμάς με τον μακελάρη και την απόπειρα εκδήλωσης επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στόχων στο Βερβιέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, οι Γάλλοι έχουν στείλει μέσω Europol σε 70 χώρες, 23 αιτήματα αναζήτησης στοιχείων για υπόπτους τζιχαντιστές, συνοδευόμενα κάποια από αυτά με γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ