π. Ανδρέας Κονάνος: Να ‘χεις δυο, τρεις καλούς φίλους, το τέλειο!

Θρησκεία
Σκέψεις

Ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος, ο ιερέας της Αρχιεπισκοπής μιλά τη γλώσσα των νέων, αγγίζει τη ψυχή των ανθρώπων, γράφει βιβλία και συγκινεί με τα λόγια του.

Ο αρχιμανδρίτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα  social media, καθώς υπήρξε για 20 χρόνια καθηγητής σε λύκειο και επικοινωνεί ιδιαίτερα με τους νέους, ανέβασε ένα πολύ όμορφο μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook. Ένα μήνυμα που αξίζει να διαβαστεί:

ΝΑ’ ΧΕΙΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ!

Μεγάλος πλούτος στη ζωή να’ χεις δυο τρεις καλούς φίλους. Που να μπορείς να τους βλέπεις, να τα λέτε, να μοιράζεστε πράγματα, να τρώτε, να βλέπετε ταινίες, να ανοίγεστε όσο περισσότερο γίνεται, να μιλάτε χωρίς φίλτρα και υπεκφυγές, να λέτε αλήθειες, χωρίς δήθεν φέρσιμο, σφίξιμο, άγχος ή φόβο ¨τι θα πουν για μένα, πώς θα με δουν, πώς θα με κρίνουν¨.

Μια παρέα δύο τριών ανθρώπων, που είσαι ο εαυτός σου, με τα πάνω του και τα κάτω του.

Κύριε, να πούμε να πέσει φωτιά να τους κάψει; είπαν οι μαθητές στο Χριστό, όταν σε μια πόλη δεν Τον δέχτηκαν. Κι ο Χριστός τούς είπε: δεν πάτε καλά! Δεν καταλάβατε ακόμα ποιο είναι το Πνεύμα μας.

Το εκπληκτικό στην υπόθεση αυτή, είναι, ότι οι μαθητές ένιωθαν τόσο άνετοι κι αληθινοί μπροστά στο Χριστό, που δεν δίστασαν να να πουν ακόμα κι αυτή την ανοησία!

Συμπέρασμα: αγάπη, διάκριση, ελευθερία, άνεση, σεβασμός, χαλάρωση, ευγένεια, Χριστός.

Όλα αυτά, σε μια ισορροπία.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ