Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Χαίρομαι που είμαι Ελληνίδα και έφερα αυτά τα μετάλλια στη χώρα μου»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 και τα 20 χλμ. βάδην, δήλωσε υπερήφανη για την επιτυχία της.

Έχοντας γράψει τη δική της χρυσή ιστορία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 και τα 20 χλμ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, επέστρεψε στην Ελλάδα με τα δύο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές της.

Η ίδια δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και τα συναισθήματά της, κατά την άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε «νταμπλ» στη διοργάνωση, με δυο χρυσά μετάλλια σε διαφορετικές αποστάσεις του ίδιου αγωνίσματος

«Ήταν εκπληκτικά όσα ένιωσα μόλις τερμάτισα, ήταν μεγάλη μου τιμή. Χαίρομαι που έκανα το ”νταμπλ” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι Ελληνίδα και έφερα τα μετάλλια στη χώρα μου. Θα χαρώ τη στιγμή μου, δεν θέλω να πάω στο παρελθόν. Έχω να θυμηθώ μόνο την προσωπική μου διαδρομή, μέχρι εδώ, και τίποτα άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Για τους επόμενους στόχους της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέφερε πως πλέον έχει μπροστά της το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. «Έχουμε στόχους, βήμα-βήμα θα το κάνουμε μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες», τόνισε.

«Είμαι στην Καρδίτσα αλλά μεγάλο μέρος το περνάω με τον προπονητή μου για την προετοιμασία. Έρχομαι και στην Αθήνα αρκετά συχνά, για να μπορώ να είμαι με τον προπονητή. Είναι πάρα πολύ δύσκολα, αρκετά τα χιλιόμετρα, είναι μοναχικά…», είπε στη συνέχεια για τις δυσκολίες και τις θυσίες που χρειάζεται ο πρωταθλητισμός.

Τέλος, αναφορικά με το αν πράγματι αναγκαζόταν να κάνει προπονήσεις τη νύχτα και η μητέρα της τη συνόδευε με ποδήλατο, ανέφερε ότι: «Υπήρχαν μέρες που είχε πάρα πολύ ζέστη, έχουν περάσει ένα-δυο χρόνια, που έκανα προπόνηση τη νύχτα. Τώρα μπορεί η οικογένειά μου και με στηρίζει και κάνω την προπόνησή μου στην ώρα της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ