Άντρας έγινε δωρητής οργάνων και φίλοι, συγγενείς και γιατροί «παρέλασαν» το σώμα του για να τον τιμήσουν

Περιτριγυρισμένος από δεκάδες ιατρούς, συγγενείς και φίλους, αυτός ο ετοιμοθάνατος άνδρας έκανε «παρέλαση» σε ένα διάδρομο νοσοκομείου για να τιμηθεί το «απίστευτο δώρο ζωής» που χάρισε στους συνανθρώπους του.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο 53χρονος, ο οποίος συμφώνησε να δωρίσει τα όργανά του μετά το θάνατό του, γι’ αυτό οι δικοί του στήθηκαν στο διάδρομο για να τον τιμήσουν.

Το διακεκριμένο προσωπικό του νοσοκομείου σταμάτησε την εργασία του για να παραμείνει σιωπηλό καθώς ο άντρας έφευγε από την εντατική φροντίδα, αφού είχε αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη, και πήγαινε να αφαιρέσει τα όργανά του.

Άντρας έγινε δωρητής οργάνων και φίλοι, συγγενείς και γιατροί «παρέλασαν» το σώμα του για να τον τιμήσουν - Εικόνα 2

Την Πέμπτη, οι συγκινημένοι συγγενείς και φίλοι του άντρα στάθηκαν επίσης στο διάδρομο, στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου του St Luke στην Αϊντάχο.

Δεν έγινε γνωστό ποια όργανά του δώρισε ο άντρας ή από ποια ασθένεια υπέφερε, αλλά το βίντεο έχει δοθεί στη δημοσιότητα ως ένα αφιέρωμα στον ασθενή.

Αυτή η κίνηση έχει γίνει παράδοση στο νοσοκομείο St Luke του Αϊντάχο και το προσωπικό του τιμάει όσους συμμετέχουν στη δωρεά οργάνων.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από το νοσοκομείο δείχνει δεκάδες άτομα να στέκονται σιωπηλά καθώς ο ετοιμοθάνατος άντρας πηγαίνει για να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη.

Ο άντρας περιβάλλεται από τους δικούς του ανθρώπους κι από το νοσοκομειακό προσωπικό καθώς κάνει την τελευταία του βόλτα στους διαδρόμους του νοσοκομείου…

Άντρας έγινε δωρητής οργάνων και φίλοι, συγγενείς και γιατροί «παρέλασαν» το σώμα του για να τον τιμήσουν - Εικόνα 3

Οι γιατροί που στέκονταν στις αίθουσες δάκρυσαν καθώς, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, αυτός ο άντρας ήταν ο δεύτερος δωρητής του νοσοκομείου για εκείνη την εβδομάδα.

Η οικογένειά του είπε πως ο άντρας επέτρεψε στο νοσοκομείο να βιντεοσκοπήσει τις στιγμές του λίγο πριν πεθάνει.

“Ήμουν συγκινημένη από τον αριθμό των ανθρώπων που ήταν εκεί,” δήλωσε η Anita Kissee, η υπεύθυνη προσωπικού του νοσοκομείου που δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο.

Η κ. Kissee δήλωσε στον κυβερνήτη του Αϊντάχο: “Είναι μόνο ένας τρόπος να τιμήσουμε την οικογένεια που πήρε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Η οικογένεια είπε ότι αυτό ήταν μόνο ένα από τα ξεχωριστά πράγματα που έκανε ο αποθανών στη ζωή του.”

Ο Deb Compton, διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KIVI-TV: “Ήταν μια πολύ θλιβερή κατάσταση.”

“Ο ασθενής βρισκόταν για λίγο στην μονάδα και όταν μιλήσαμε με την οικογένειά του και μάθαμε ότι ήθελε να γίνει δωρητής οργάνων, αμέσως ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να τον τιμήσουμε.”

Άντρας έγινε δωρητής οργάνων και φίλοι, συγγενείς και γιατροί «παρέλασαν» το σώμα του για να τον τιμήσουν - Εικόνα 4

“Έτσι, στηθήκαμε στους διαδρόμους για να υποστηρίξουμε σιωπηρά αυτή την οικογένεια καθώς μεταφέραμε τον ασθενή από την ΜΕΘ στο χειρουργείο για να του αφαιρέσουμε τα όργανα για δωρεά.”

Άντρας έγινε δωρητής οργάνων και φίλοι, συγγενείς και γιατροί «παρέλασαν» το σώμα του για να τον τιμήσουν - Εικόνα 5

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου πρόσθεσε: “Είναι ένας τρόπος να αποτίσουμε φόρο τιμής στον ασθενή για το απίστευτο δώρο ζωής και να στηρίξουμε την οικογένεια σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο.”

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ