Λος Άντζελες: Βάφουν τους δρόμους στα λευκά για να καταπολεμήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη

Διαχρονικά

Την προηγούμενη άνοιξη οι αρχές του Λος Άντζελες εξέτασαν και εφάρμοσαν πιλοτικά μια νέα, δημιουργική προσέγγιση για την καταπολέμηση των αυξανόμενων θερμοκρασιών στο κέντρο της πόλης.

Το έργο κάλυψε έναν δρόμο σε κάθε μία από τις 15 επαρχίες του LA με το CoolSeal, μια πιο αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που αναπτύχθηκε από την εταιρία GuardTop με έδρα την Καλιφόρνια.

Οι λευκοί δρόμοι αποδείχθηκε ότι πέρα από εντυπωσιακοί ήταν και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί.

Λος Άντζελες: Βάφουν τους δρόμους στα λευκά για να καταπολεμήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη - Εικόνα 2

Οι μετρήσεις έδειξαν διαφορά της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου στους επικαλυμμένους δρόμους συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν αλλάξει και τώρα και άλλες πόλεις σχεδιάζουν να εφαρμόσουν πιο αντανακλαστικές επιφάνειες σε στέγες και πεζοδρόμια για να μειώσουν τις παρενέργειες της θερμότητας.

Με βάση την Washington Post, το CoolSeal χρησιμοποιήθηκε αρχικά από το στρατό για να καμουφλάρει στρατιωτικές εγκαταστάσεις από κατασκοπευτικά αεροσκάφη με υπέρυθρες κάμερες. Ενώ η εφαρμογή δοκιμής στις γειτονιές της LA έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα, υπάρχει ένα μικρό μειονέκτημα καθώς η επένδυση κοστίζει περίπου 40.000 δολάρια ανά μίλι και διαρκεί μόλις επτά χρόνια.

Λος Άντζελες: Βάφουν τους δρόμους στα λευκά για να καταπολεμήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη - Εικόνα 3

Οι περιοχές εφαρμογής λέγονται «νησίδες θερμότητας» από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος και ορίζονται ως οι τόποι όπου η ανοικτή γη και η βλάστηση αντικαθίστανται από υποδομές, κτίρια και δρόμους. Αυτό κάνει τις αστικές περιοχές να γίνονται πολύ θερμότερες από τις γύρω περιοχές και να εμφανίζουν συχνά πολύ πιο υψηλές θερμοκρασίες από εκείνες οι οποίες καταγράφονται στον αέρα.

Με βάση τους Los Angeles Times, το γραφείο του δημάρχου ελπίζει να έχει συνολική διαφορά θερμοκρασίας 3 βαθμών Κελσίου έως το 2019. Χάρη στην αρχική δοκιμή πέρυσι, η πόλη γνωρίζει τώρα μερικές από τις καλύτερες τακτικές και στρατηγικές για να αρχίσει να εργάζεται για το στόχο αυτό, καθώς και μια καλύτερη ιδέα για το ποια σημεία της πόλης πρέπει να γίνουν λευκά.

Λος Άντζελες: Βάφουν τους δρόμους στα λευκά για να καταπολεμήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη - Εικόνα 4

Από το πιλοτικό πρόγραμμα που χρησιμοποίησε το CoolSeal πέρσι, η GuardTop κλήθηκε να παραδώσει μελέτες σε όλο τον κόσμο, από χώρες όπως η Κίνα, το Ισραήλ, η Αυστραλία και η Σαουδική Αραβία, με βάση την Washington Post.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ