Απαγόρευση συγκεντρώσεων την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις-συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκαν από την διεύθυνση αστυνομίας της Θεσσαλονίκης για την Πέμπτη 24 Μαρτίου και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης.

Για αύριο, στις 6.00 το απόγευμα, είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Αγ. Δημητρίου του «Ιερού Λόχου 2012» κατά της «ισλαμοποίησης της Ελλάδας». Μία ώρα νωρίτερα, είχαν ανακοινώσει αντι-συγκέντρωση οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Παπαζώλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2016 μέχρι και την 01.00 ώρα της 25 Μαρτίου 2016, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίων Πάντων-Ελ. Βενιζέλου – Νεοχωρίου – Παν. Φανερωμένης – Κλαυδιανού – Αυρηλιανής – Πλ. Μουσχουντή – Κασσάνδρου –Ολυμπιάδος – Αγίου Δημητρίου – Εθνικής Αμύνης – Εγνατία – Μοναστηρίου –(μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Αγ. Πάντων), καθώς και στην Πλατεία ΧΑΝΘ, στο πάρκο Τσιρογιάννη, στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ