5 απίστευτα μέρη στον κόσμο όπου ο ωκεανός… λάμπει!

Η βιοφωταύγεια είναι ένα γνωστό φυσικό φαινόμενο το οποίο λαμβάνει χώρα στους ωκεανούς και κάνει τα νερά στα σημεία εκείνα να φωσφορίζουν. Βιοφωταυγείς παλίρροιες που λάμπουν ήσυχα στο σκοτάδι υπάρχουν σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που κάνουν τα νερά να φαίνονται σαν μικρά αστέρια να αιωρούνται στην επιφάνειά τους! Αυτός ο φωσφορισμός προκαλείται συνήθως από φύκια που αιωρούνται στο νερό τα οποία θυμίζουν τις πυγολαμπίδες του αέρα εκπέμποντας μια λάμψη κάθε φορά που σπρώχνονται. Δείτε στη συνέχεια 5 τοποθεσίες όπου ο ωκεανός λάμπει…

1. The Blue Grotto, Μάλτα

5 απίστευτα μέρη στον κόσμο όπου ο ωκεανός… λάμπει! - Εικόνα 2

Το Blue Grotto στη Μάλτα είναι προσβάσιμομόνο με βάρκα και θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Αυτές οι ωκεάνιες σπηλιές στο μικρό νησί Filfa περιβάλλονται από ψηλά βράχια που συνεχώς σφυροκοπούνται από τα κύματα, δημιουργώντας εκπληκτικούς φωσφορισμούς τη νύχτα.

2. Bioluminescent Bay, Πουέρτο Ρίκο

5 απίστευτα μέρη στον κόσμο όπου ο ωκεανός… λάμπει! - Εικόνα 3

Τα κύματα σε αυτές τις τρεις βιοφωταυγείς λιμνοθάλασσες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, παρόλα αυτά οι λαμπιρισμοί το βράδυ κάνουν το νερό εντυπωσιακό και πόλο έλξης πολλών καγιάκερ ανά τον κόσμο.

3. Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

5 απίστευτα μέρη στον κόσμο όπου ο ωκεανός… λάμπει! - Εικόνα 4

Οι λαμπερές παλίρροιες στο Σαν Ντιέγκο είναι ονομαστές σε ντόπιους και ξένους. Δεν συμβαίνουν κάθε χρόνο ωστόσο όταν αυτό συμβαίνει οι άνθρωποι συρρέουν στις παραλίες για να φωτογραφίσει το φωτεινό μπλε θέαμα στο νερό.

4. Παραλία Navarre, Φλόριντα

5 απίστευτα μέρη στον κόσμο όπου ο ωκεανός… λάμπει! - Εικόνα 5

Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες γύρω από τον ποταμό Indian και το Mosquito Lagoon το νερό λάμπει και τα ψάρια μοιάζουν με μπλε κομήτες! Το θέαμα είναι εντυπωσιακό και το σκηνικό μαγικό…

5. Toyama Bay, Ιαπωνία

5 απίστευτα μέρη στον κόσμο όπου ο ωκεανός… λάμπει! - Εικόνα 6

Η λάμψη στο σημείο αυτό δεν προέρχεται από το φυτοπλαγκτόν αλλά από ένα θαλάσσιο είδος που ονομάζεται καλαμάρι-πυγολαμπίδα.  Κάθε χρόνο από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο, ο κόλπος πλημμυρίζει με τα εκατομμύρια αυτών των μικρών καλαμαριών τα οποία έρχονται εδώ από τα βάθη του ωκεανού για να αναπαραχθούν. Οι εικόνες είναι μαγευτικές και η τοποθεσία αυτή αποτελεί την πλέον διάσημη που φωσφορίζει ανά τον κόσμο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ