Απίστευτες εικόνες σήμερα σε όλη την Ελλάδα -Ιερείς αγιάζουν αυτοκίνητα! [εικόνες]

Του Αγίου Χριστοφόρου σήμερα, προστάτη των οδηγών και μοτοσικλετιστών και η παράδοση με τον αγιασμό αυτοκινήτων καλά κρατεί σε πολλές εκκλησίες της χώρας. 

Ιερείς από πολλά μέρη της Ελλάδας έσπευσαν να ράνουν αυτοκίνητα, οδηγούς και δίτροχα και ο φακός του Ευάγγελου Μπουγιώτη κατέγραψε ανάλογες σκηνές στο Ναύπλιο. 


Το έθιμο γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην περιοχή, όπου ο ιερέας του Ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου, πατέρας Μάρκος Σούλτσε, αγιάζει αμάξια, μηχανάκια και οδηγούς, κατά την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτη των αυτοκινητιστών.

Ο πατέρας Βασίλειος Γκολέμης, έρανε αμάξια, μηχανάκια και οδηγούς με Αγιασμό.

Ποιος ήταν ο Άγιος Χριστόφορος
Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δεκίου ( 249-251 μ.Χ.). Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην Αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα Βαβύλα.

Πήρε τότε το όνομα Xριστόφορος (ή Χριστοφόρος) εγκαταλείποντας το προηγούμενο όνομά του που ήταν Ρέπροβος.
Λέγεται ότι η αφορμή για τον αποκεφαλισμό του (το έτος 250 μ.Χ.) ήταν η μεταστροφή στον χριστιανισμό από το κήρυγμα του αγίου, δύο γυναικών ελευθέρων ηθών, της Καλλίνικης και της Ακυλίνας, αλλά και Ρωμαίων στρατιωτών.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ