Απίστευτη Κούρτοβικ: Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να είναι στο ίδιο κελί με καπνιστές…Είναι αντικαπνιστής

Ένας από τους λόγους μεταγωγής του Κουφοντίνα που ανέφερε η Ιωάννα Κούρτοβικ είναι ότι κρατούνταν στο ίδιο κελί με δύο καπνιστές

Ένα ομολογουμένως απίστευτο επιχείρημα προέταξε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ για να υπερασπιστεί το αίτημα του “Λουκά” της “17 Νοέμβρη” να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μιλωντας στο MEGA, η κ. Κούρτοβικ υποστήριξε ότι η διοίκηση των φυλακών της Δομοκού ήθελαν να επιδεινώσουν την κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα και για αυτό το λόγο όντας ο ίδιος μη καπνιστής, τον μετέφεραν σε κελί με δύο καπνιστές.

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα, η Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας “πρέπει να γυρίσει στον Κορυδαλλό γιατί το λέει ο νόμος, γιατί στη Δομοκό είναι μακριά από την οικογένειά του ενώ στον Κορυδαλλό μπορεί η οικογένειά του να τον επισκέπτεται όποτε θέλει και διότι η φυλάκισή του στη Δομοκό με τους όρους που γίνεται είναι εξοντωτική για την προσωπικότητά του και για τη σωματική του κατάσταση, δεδομένης της υγείας του”.

“Και το ξαναλέω, όντας μη καπνιστής, εγκλείστηκε σε κελί με δύο καπνιστές. Υπήρχε λοιπόν πρόθεση και από τη φυλακή, να επιδεινώσει σοβαρά τις συνθήκες κράτησης του”, συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας τον πρωτοφανή συλλογισμό της.

Δείτε την τοποθέτησή της κ. Κούρτοβικ.

Η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό Νωρίτερα, η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε στο MEGΑ δήλωσε ότι η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει και έκανε λόγο για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) όσον αφορά την μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

“Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη” σημείωσε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής” Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον κ. Σοφό στο δικαστήριο “εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής. Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής”.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Κούρτοβικ “η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό. Αυτόχειρας είναι, μόνος του τα κάνει, δεν ενδιαφέρει την πολιτεία αν κάποιος πεθαίνει γιατί διαμαρτύρεται για τη μη εφαρμογή νόμου”.

Πρόσθεσε δε ότι η απεργία πείνας είναι δικαίωμα που παρέχεται στον κρατούμενο από τον σωφρονιστικό κώδικα και ότι ο κρατούμενος είναι στα χέρια του κράτους. “Και το μόνο μέσο που έχει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του είναι αυτό”.

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα υποστηρίζει ότι τα δικαστήρια απαντούν ως αναρμόδια στην προσβολή της απόφασης της μεταφοράς του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Δομοκό.

“Το δικαστήριο μας λέει ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την απόφαση της κ. Νικολάου και μας λέει ότι είναι αναρμόδιο. Πήγαμε στα διοικητικά δικαστήρια και μας λένε ότι είναι αναρμόδια. Στον Άρειο Πάγο πήγαμε και δήλωσε αναρμόδιος. Καταθέσαμε αίτηση μεταγωγής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αγνοούν. Έστειλαν δε έγγραφη απάντηση για να μπλοκάρουν τις διαδικασίες της σημερινής κρίσης του δικαστηρίου” είπε, συμπληρώνοντας ότι ολοι οι καταδικασμένοι για την 17 Νοέμβρη κρατούνται στον Κορυδαλλό.

Για την αντίδραση του Δ. Κουφοντίνα, η συνήγορός του ανέφερε: “Αντιδρά γιατί ο νόμος όριζε ότι πρέπει να πάει στον Κορυδαλλό. Σε καιρό πανδημίας μεταφέρθηκε από μια φυλακή σχεδόν άδεια, του Βόλου, στις φυλακές Δομοκό, που έχει υπερσυνωστιμό κρατουμένων. Από συνθήκες απομόνωσης που ήταν τα προηγούμενα 18 χρόνια, μεταφέρθηκε σε κελί με 2 συγκρατούμενους, που υπήρχε ένα περιβάλλον που δεν μπορεί να σταθεί και συνθήκες στενότητας χώρου, που δεν μπορεί να βιβλίο να διαβάσει ούτε ραδιόφωνο να ακούσει”.

Μάλιστα, έκανε λόγο ότι ο κρατούμενος μπορεί να επιλέγει που θα κρατείται. “Οι αιτήσεις μεταγωγής τι είναι; Ο κρατούμενος επιλέγει και το κελί του” ανέφερε.

Γιατί ξεκίνησε απεργία πείνας Η κ. Κούρτοβικ ισχυρίζεται ότι στις 7 Ιανουαρίου κοινοποιήθηκε έγγραφο από την κ. Νικολάου, που έκανε λόγο ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και με δεύτερη απόφαση μεταφέρθηκε στον Δομοκό. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, δεν έλαβε τα σχετικά έγγραφα για να ελέγξει τη νομιμότητά τους.

“Μετά από αυτή την επιστολή, καταλαβαίνοντας ότι ο κρατούμενος ήταν θύμα μιας διακριτικής, εξοντωτικής, μεταχείρισης για αυτόν, προχώρησε σε απεργία πείνας. Δεν ξεκίνησε απεργία πείνας όταν μεταφέρθηκε στον Δομοκό”.

“Η απεργία πείνας δεν είναι διεκδίκηση θανάτου. Διεκδίκηση ζωής είναι. Ζητά να τον αφήσουν να ζήσει χωρίς δυσμενή διαχείριση σε βάρος του” πρόσθεσε η δικηγόρος του Κουφοντίνα.

Επιπλέον η Ιωάννα Κούρτοβικ, επιχείρησε να εξηγήσει τι εννοούσε με τη δήλωσή που έκανε ότι “για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας και δημόσιας τάξης” πρέπει να γίνει η μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό. “Το είπα γιατί το γράφουν όλες οι δεξιές εφημερίδες και γιατί λέγεται ότι έχει καταρτίσει ολόκληρο σχέδιο η ΕΛ.ΑΣ. για να αντιμετωπίσει την αναταραχή που θα προκαλέσει τυχόν κατάληξη του Δημήτρη Κουφοντίνα. Δεν το είπα εγώ. Παραπληροφορούν”.

πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ