Απίθανες αγνές απαντήσεις παιδιών 4-8 ετών στην ερώτηση: «Τι σημαίνει Αγάπη»!!!

Τόνια 6 ετών: «Όταν η γιαγιά μου έπαθε αρθρίτιδα δεν μπορούσε να βάψει τα νύχια των ποδιών της γιατί δεν μπορούσε να σκύψει… Έτσι της τα έβαφε ο παπούς μου παρότι και αυτός είχε αρθρίτιδα στα χέρια του.»

Ρεββέκα 8 ετών: «Όταν κάποιος σε αγαπά ο τρόπος που προφέρει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του.»

Βασίλης 4 ετών: «Αγάπη είναι όταν ένα κορίτσι βάζει άρωμα κι ένα αγόρι άφτερ σέιβ και μετά βγαίνουν έξω μαζί και μυρίζουν ο ένας τον άλλο.»

Κάρολος 5 ετών: «Αγάπη είναι όταν βγαίνεις γιά φαγητό και δίνεις στον άλλο τις μισές τηγανιτές σου πατάτες χωρίς να του ζητήσεις να σου δώσει κι αυτός από τις δικές του.»

Χριστίνα 6 ετών: «Αγάπη είναι αυτό πού σε κάνει να χαμογελάς όταν είσαι κουρασμένη.»

Λευτέρης 4 ετών: «Αγάπη είναι όταν η μαμά φιάχνει καφέ γιά τον μπαμπά και πίνει πρώτα μιά γουλιά εκείνη για να δει αν τον πέτυχε.»

Δανιήλ 7 ετών: «Αγάπη είναι όταν φιλιέσαι όλη την ώρα. Μετά βαριέσαι να φιλιέσαι, αλλά θέλεις συνέχεια να είσαι μαζί με τον άλλο και να μιλάτε. Η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου έτσι κάνουν. Κι όταν φιλιούνται εμένα μου φαίνεται αηδία.»

Αιμιλία 8 ετών: «Η αγάπη είναι όταν είσαι στο δωμάτιό σου τα Χριστούγεννα κι ανοίγεις τα δώρα, αν σταματήσεις το άνοιγμα θα ακούσεις την αγάπη.»

Πάνος 7 ετών: «Αν θέλεις να μάθεις ν” αγαπάς καλύτερα πρέπει να ξεκινήσεις από ένα φίλο πού μισείς.»

Νίκη 6 ετών: «Υπάρχουν δύο είδη αγάπης. Η αγάπη των ανθρώπων και η αγάπη του Θεού. Αλλά ο Θεός τα έχει φιάξει και τα δύο.»

Τζένη 8 ετών: «Η αγάπη είναι όταν λες σε ένα αγόρι ότι σου αρέσει το πουκάμισό του κι αυτός το φοράει μετά κάθε μέρα.»

Έλλη 7 ετών: «Η αγάπη είναι σαν το γέρο και τη γριά που μετά από τόσα χρόνια που γνωρίζονται είναι ακόμα φίλοι.»

Θωμάς 6 ετών: «Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ πιάνου μου, μ” έπιασε φόβος πάνω στη σκηνή. Τότε κοίταξα κάτω και είδα τον μπαμπά μου να με χαιρετάει χαμογελώντας. Ήταν ο μόνος που το έκανε αυτό. Τότε μου πέρασε ο φόβος.»

Μαρία 8 ετών: «Η μαμά μου με αγαπάει πιο πολύ απ” όλους. Κανένας άλλος δεν έρχεται να με φιλήσει όταν πέφτω για ύπνο.»

Κλαίρη 6 ετών: «Η αγάπη είναι όταν η μαμά δίνει στο μπαμπά την καλύτερη μερίδα φαΐ.»

Ελένη 5 ετών: «Η αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά αξύριστο και βρώμικο και πάλι πιστεύει ότι είναι ωραιότερος κι απ” τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.»

Χρήστος 7 ετών: «Αγάπη είναι όταν το σκυλάκι σου, σου γλύφει το πρόσωπο ακόμα κι αφού το άφησες μόνο του όλη μέρα.»

Μαριάννα 4 ετών: «Ξέρω ότι η αδελφή μου μ” αγαπά γιατί μου δίνει όλα τα ρούχα της ακόμα κι αν πρέπει να βγει έξω και ν” αγοράσει άλλα.»

Λάμπρος 4 ετών: «Αφήνω την μεγαλύτερη αδελφή μου να με πειράζει γιατί η μαμά λέει πως με πειράζει επειδή μ” αγαπάει. Κι μετά εγώ πειράζω την μπέιμπι σίτερ γιατί την αγαπάω.»

Αλεξάνδρα 4 ετών: «Όταν αγαπάς κάποιον οι βλεφαρίδες σου ανοιγοκλείνουν και βγάζουν αστεράκια.»

Κατερίνα 7 ετών: «Δεν πρέπει να λες σ” αγαπώ αν δε το εννοείς. Αλλά αν το εννοείς πρέπει να το λες συνέχεια γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε.»

Ο συγγραφέας Λέο Μπουσκάλια έκανε κάποτε ένα διαγωνισμό. Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να βρεθεί το πιό συμπονετικό παιδί. Το βραβείο κέρδισε ένα τετράχρονο αγοράκι που έκανε το εξής: Το παιδάκι είχε ένα παππού γείτονα του οποίου η γυναίκα είχε πεθάνει πρόσφατα. Μόλις το παιδάκι τον είδε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει πήγε και απλά έκατσε στην αγκαλιά του. Όταν η μαμά του το ρώτησε τι είχε πει στον παππού το παιδάκι είπε «τίποτα, απλώς τον βοήθησα να κλάψει».
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ