10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά

 

Τα σγουρά μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση για να αναδειχθεί η ομορφιά τους.

Το φριζάρισμα, ο όγκος και το μπλέξιμο της μπούκλας είναι μερικές από τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν όλες οι σγουρομάλλες γυναίκες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια απλά tips που μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά για να κάνετε την κόμμωσή σας να ξεχωρίζει.

1. Χτενίστε τα στο ντους

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα1

Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, αφού τα στεγνώσετε, έστω και με μία πετσέτα. Το κόλπο για να μην καταστρέψετε τις μπούκλες σας, είναι να τα χτενίσετε αμέσως μόλις λουστείτε, μέσα στο μπάνιο. Έτσι, θα ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, αλλά χωρίς να «διαχωρίσετε» και να χαλάσετε τις μπούκλες σας.

2. Στεγνώστε τα με ένα βαμβακερό μπλουζάκι

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα2

Μπορείτε να ξεχάσετε το πιστολάκι και την πετσέτα. Η θερμότητα χαλάει την μπούκλα και η πετσέτα μπορεί να ευθύνεται για το έντονο φριζάρισμα. Αντίθετα, μπορείτε να τα τυλίξετε σε ένα λεπτό βαμβακερό μπλουζάκι που θ’ αποτρέψει το φριζάρισμα και το σπάσιμο της τρίχας.

3. Ξεπλύνετε με κρύο νερό

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα3

Το ζεστό νερό καταστρέφει τους πόρους της τρίχας, με αποτέλεσμα οι μπούκλες να χάνουν το φυσικό τους σχήμα. Γι’ αυτό, προτιμήστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

4. Μην τα πειράζετε με τα χέρια σας

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα4

Αφού φορμάρετε το μαλλί με οποιοδήποτε προϊόν, αφήστε το ήσυχο! Αν αρχίσετε να το πειράζετε με τα χέρια σας, θα φριζάρει πολύ εύκολα.

5. Κουρευτείτε με στεγνά μαλλιά

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα5

Αν κόψετε τα μαλλιά σας ενώ είναι υγρά, η καταστροφή είναι σχεδόν βέβαιη. Οι μπούκλες συρρικνώνονται όταν είναι υγρές, με αποτέλεσμα να σας «ξεγελάσουν» και να κόψετε παραπάνω από όσο θέλετε. Φροντίστε να κουρεύεστε όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά για να υπολογίσετε το ιδανικό μήκος.

6. Περιορίστε το σαμπουάν

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα6

Τα περισσότερα, κλασικά σαμπουάν περιέχουν μία ουσία που ονομάζεται θειϊκό άλας και μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τις μπούκλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να ελαττώσετε την χρήση σαμπουάν και να πλένετε τα μαλλιά σας με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό και να τα ξεβγάζετε με μηλόξυδο- μία φορά την εβδομάδα αρκεί. Σταδιακά, θα δείτε τη διαφορά στην εμφάνιση των μαλλιών σας.

7. Κάντε τα πλεξίδα

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα7

Οι μπούκλες μπορούν να «μεταμορφωθούν» σε εντυπωσιακές πλεξίδες και μάλιστα χωρίς να φριζάρουν. Αφού λουστείτε και βάλετε το conditioner, φτιάξτε την πλεξίδα ενώ ακόμα τα μαλλιά είναι υγρά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, το χτένισμα θα φαίνεται πιο κομψό ενώ η φυσική μπούκλα δεν θα χαλάσει και θα παραμείνει ενωμένη.

8. Εφαρμόστε τη μέθοδο του «ανανά»

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα8

Πρόκειται για ένα κλασικό κόλπο με το οποίο θα τιθασεύσετε τις απείθαρχες μπούκλες σας. Πριν πέσετε για ύπνο, σκύψτε μπροστά, τινάξτε τα μαλλιά σας, έπειτα, φέρτε τα κοντά στο μέτωπό σας και πιάστε τα με μία φαρδιά κορδέλα. Το πρωί θα δείτε ότι οι μπούκλες σας θα έχουν σχηματιστεί τέλεια και δεν θα χρειαστεί να λουστείτε τις επόμενες δύο με τρεις μέρες.

9. Χρησιμοποιήστε έλαιο καρύδας

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα9

Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στα δάχτυλά σας και περάστε τα από τα πιο ατίθασα σημεία. Αυτό θα τα βοηθήσει να μην φριζάρουν και να σταθεροποιηθούν καλύτερα στη θέση τους. Μπορείτε να το εφαρμόσετε πριν την έξοδό σας ή να το αφήσετε το βράδυ ενώ κοιμάστε.

10. Αλλάξτε την μαξιλαροθήκη σας

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα10

Αποφύγετε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες που «τραβάνε» το μαλλί και προτιμήστε μεταξωτά καλύμματα για τα μαξιλάρια σας έτσι ώστε να αποτρέψετε το σπάσιμο και το φριζάρισμα της τρίχας.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ