Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά

Εάν η φύση σας έδωσε λεπτή τρίχα στα μαλλιά σας, μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, η προσπάθεια να τους δώσετε όγκο και να τα κρατήσετε όπως εσείς θέλετε, αφού φύγετε από το σπίτι κάθε πρωί. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.

Εμείς έχουμε συνθέσει μια λίστα με τις καλύτερες συμβουλές που βοηθούν τα μαλλιά σας να φαίνονται υπέροχα καθημερινά.

10. Παίξτε με το μήκος των μαλλιών σας.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 2

Πολλοί στιλίστες συμφωνούν ότι το βέλτιστο μήκος για τα λεπτά μαλλιά είναι μέχρι τους ώμους, καθώς τα κοντά hairstyles δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερης ποσότητας. Δεδομένης της επιλογής, ο όγκος έναντι του μήκος μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

9. Δώστε στον εαυτό σας ένα πολυεπίπεδο κούρεμα.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 3

Ένα άλλο χτένισμα που δίνει την εντύπωση του μεγαλύτερου όγκου είναι ένα πολυστρωματικό με μια άνιση ή ακατάστατη φράντζα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του είδους κουρέματος είναι ότι ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο προσώπου και μαλλιών.

8. Προσθέστε λίγο χρώμα.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 4

Μπορείτε να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας όχι μόνο ψαλίδι αλλά και χρώμα.

7. Πλύνετε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 5

Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το πλύσιμο των μαλλιών σας με διαφορετικό τρόπο μπορεί να προσθέσει όγκο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες:

1. Ξεκινήστε ξεπλένοντας τα μαλλιά σας με ζεστό νερό. Θα ανοίξει την επιδερμίδα, πράγμα που είναι καλό για την απομάκρυνση οποιασδήποτε βρωμιάς ή παγιδευμένου προϊόντος στα μαλλιά.

2. Εφαρμόστε σαμπουάν μόνο στις ρίζες σας. Στη συνέχεια, απλώστε το σαμπουάν κατά μήκος των μαλλιών σας. Τα άκρα των μαλλιών σας είναι πάντα ξηρότερα και πιο εύθραυστα, επομένως δεν πρέπει να τα τρίβετε.

3. Εφαρμόστε μαλακτικό ή μάσκα μόνο κατά μήκος της τρίχας. Τα ενυδατικά σαμπουάν, όταν εφαρμόζονται στις ρίζες, τις κάνουν μόνο πιο βαριές και λαδώνουν τα μαλλιά σας.

4. Wash your scalp on a regular basis. This will improve blood circulation and get rid of dead cells.

5. Try not to wash your hair every day. This can remove a protective layer from your hair that results in it being weaker, in turn depriving it of volume. It’s also better to use dry shampoo.

4. Πλύντε το δέρμα της κεφαλής σας τακτικά. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα απαλλαγεί από νεκρά κύτταρα.

5. Προσπαθήστε να μην πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Αυτό μπορεί να αφαιρέσει ένα προστατευτικό στρώμα από τα μαλλιά σας που έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο αδύναμα και χωρίς όγκο. Είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε σαμπουάν για ξηρά μαλλιά.

6. Σηκώστε τις ρίζες σας.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 6

Σήμερα, υπάρχει μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών για να δώσετε στις ρίζες σας περισσότερο όγκο, ξεκινώντας με ειδικά σπρέι και λαβίδες για τα μαλλιά και τελειώνοντας με τις μπούκλες που έκαναν οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας. Αν δεν έχετε τίποτα από αυτά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένες φουρκέτες. Απλά τοποθετήστε τις σε βρεγμένα μαλλιά και αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τις αφαιρέσετε. Οι ρίζες σας θα αυξηθούν ελαφρά, αλλά χωρίς να έχετε υπερβολικό όγκο που φαίνεται αφύσικο.

5. Αποφύγετε τη χρήση υπερβολικού αφρού για να δώσετε όγκο.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 7

Μια υπερβολική ποσότητα αφρού styling μπορεί να κολλήσει τα μαλλιά σας και να τα κάνει πιο βαριά, με τη σειρά του καθιστώντας πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο επιπλέον όγκος. Εφαρμόστε τον ακόλουθο κανόνα: Για το styling κοντών μαλλιών, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα αφρού περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Για μεσαίου μήκους μαλλιά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αφρό περίπου στο μέγεθος ενός αυγού, και για μακριά μαλλιά στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις.

4. Εφαρμόστε την αρχή του “δημιουργικού χάους”.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 8

Τα απαλά, προσεκτικά χτενισμένα μαλλιά συχνά φαίνονται πολύ κολλημένα και επίπεδα. Λίγο χάος, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας αν αναζητάτε περισσότερο όγκο.

3. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν για ξηρά μαλλιά.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 9

Το σαμπουάν για ξηρά μαλλιά αφαιρεί τη βρωμιά από τις ρίζες σας και βοηθά επίσης να τις ανασηκώνετε, δίνοντας όγκο καθώς και καθαριότητα.

2. Στεγνώστε τα μαλλιά σας από κάτω.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 10

Ένα συνηθισμένο μπιστολάκι μαλλιών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δώσετε επιπλέον όγκο. Απλά χαμηλώστε το κεφάλι σας έτσι ώστε τα μαλλιά σας να κρέμονται μπροστά στο πρόσωπο σας και κατευθύνετε τον ζεστό αέρα από τις ρίζες προς τις άκρες.

1. Προσαρμόστε την χωρίστρα στα μαλλιά σας.

Απλοί τρόποι για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα λεπτότερα μαλλιά - Εικόνα 11

Αντί να κάνετε τη συνηθισμένη κεντρική χωρίστρα, προσπαθήστε να την κάνετε διαφορετικά. Έχετε πολλές επιλογές: ένα ζιγκ-ζαγκ, μία πλευρική χωρίστρα, μία χαμηλή πλευρική χωρίστρα, ή ακόμα και χωρίς καθόλου χωρίστρα. Αυτό το απλό τέχνασμα μπορεί να προσθέσει όγκο στις ρίζες σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ