Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου το χρώμα των ματιών σου

Το χρώμα των ματιών μας αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά μας, όπως λίγο-πολύ δείχνουν τα αποτελέσματα από διάφορα τεστ προσωπικότητας που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Ο Anthony Fallone, διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, έχει μελετήσει την σχέση των ματιών με την προσωπικότητα. «Το μάτι συνδέεται νευρολογικά με τον εγκέφαλο τόσο στενά που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το μόνο μέρος του εγκεφάλου που μπορούμε να δούμε από έξω. Το μάτι μας δίνει ζωτικές πληροφορίες για την λειτουργία του εγκεφάλου», αναφέρει ο ίδιος.

Σκούρα καστανά/Μαύρα Μάτια

Οι άνθρωποι με σκούρα καστανά μάτια που γίνονται κατάμαυρα μερικές φορές, έχουν ένα σπάνιο χρώμα. Οι άλλοι άνθρωποι τους βλέπουν σαν να έχουν κάτι μυστηριώδες αλλά μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Medical Daily έδειξε πως οι άνθρωποι με πιο σκούρα μάτια θεωρούνται πιο ευχάριστοι.

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου το χρώμα των ματιών σου - Εικόνα 1

Μπλε Μάτια

Οι άνθρωποι με μπλε μάτια, συχνά πιστεύεται από τους άλλους ότι είναι συνεσταλμένοι ή μετριόφρονες. Έρευνες που είδαν το φως στην εφημερίδα Daily Mail είπαν ότι οι Γερμανοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν πως τα παιδιά με μπλε μάτια είχαν την τάση να είναι πιο προσεχτικά σε νέα πράγματα.

Η Medical Daily αναφέρει ότι οι άνθρωποι με μπλε μάτια θεωρούνται από τους άλλους σαν ανταγωνιστικοί και με έπαρση.

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου το χρώμα των ματιών σου - Εικόνα 2

Γκρι Μάτια

Τα γκρι μάτια είναι σπάνια όμως στην πραγματικότητα είναι μια απόχρωση του μπλε.

Εάν έχετε σκούρα γκρι μάτια είστε ή εξαιρετικά ισορροπημένο άτομο ή υπάρχουν δυο πλευρές’ στο νόμισμα. Μπορείτε δηλαδή να συμπεριφέρεστε διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Εάν έχετε ανοιχτά γκρι μάτια ίσως χρειαστεί να δουλέψετε πιο σκληρά από τους άλλους ανθρώπους για να επιβληθείτε.

Καστανοπράσινα Μάτια

Τα καστανοπράσινα μάτια είναι δύσκολο να περιγραφούν αν και μερικοί άνθρωποι έχουν τον δικό τους ορισμό.

Το επιστημονικό εγχειρίδιο The Eye Doctor Guide περιγράφει, ότι τα μάτια αυτά αλλάζουν χρώμα από πράσινο μέχρι καφέ ή ότι η ίριδα έχει δυο διαφορετικά χρώματα. Αυτή η απόχρωση είναι ασυνήθιστη, έτσι οι άνθρωποι με τέτοια μάτια θεωρούνται από νεαρή ηλικία διαφορετικοί και μοναδικοί.

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου το χρώμα των ματιών σου - Εικόνα 3

Καφέ Μάτια

Τα καφέ μάτια είναι το αποτέλεσμα περισσότερης μελανίνης στο σώμα από τα ανοιχτόχρωμα μάτια που έχουν λιγότερη μελανίνη. Είστε ευχάριστοι, καθησυχαστικοί και οι άλλοι άνθρωποι σας θεωρούν έμπιστο και αξιόπιστο.

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου το χρώμα των ματιών σου - Εικόνα 4

Πράσινα Μάτια

Οι άνθρωποι που έχουν πράσινα μάτια θεωρούνται σαγηνευτικοί, σέξι και μυστηριώδεις. Μελέτη από το Impulse Corporation στο Los Angeles, ασχολήθηκε με τους ανθρώπους και την επιρροή που έχουν πάνω τους τα διάφορα χρώματα των ματιών. Οι άνθρωποι με πράσινα μάτια περιγράφονται σαν “σέξι.”

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου το χρώμα των ματιών σου - Εικόνα 5

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ