10 αποτελεσματικές λύσεις για όσους θέλουν να σταματήσουν να ροχαλίζουν.

 

Η αγάπη τα κερδίζει όλα. Σπάει εμπόδια, μετακινεί βουνά, διασχίζει ωκεανούς και αλλάζει ζωές. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να ξεπεράσει η δύναμη της αγάπης…εκτός από το ροχαλητό, που είναι η τρίτη πιο κοινή αιτία διαζυγίου στην Αμερική και την Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε παρακάτω 10 αποτελεσματικές λύσεις για όσους ροχαλίζουν ή για εκείνους που μοιράζονται το κρεβάτι τους με κάποιον που ροχαλίζει.

1.Κοιμηθείτε στο πλάι.

Όταν κοιμόμαστε ανάσκελα, βάση της γλώσσας μας και η μαλακή υπερώα πέφτουν στο πίσω τοίχωμα του λαιμού μας, γεγονός που εμποδίζει την αναπνοή και προκαλεί το ροχαλητό. Αν κοιμάστε στο πλάι, μπορείτε να βοηθήσετε τον λαιμό σας να παραμείνει ανοιχτός και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σταματήσει το ροχαλητό.

10 αποτελεσματικές λύσεις για όσους θέλουν να σταματήσουν να ροχαλίζουν. - Εικόνα1

2.Προσπαθήστε να χάσετε βάρος.

Αν είστε υπέρβαροι, οι πνεύμονες και ο λαιμός σας εμποδίζει την αναπνοή, προκαλώντας το ροχαλητό. Ωστόσο, αυτό ίσως το λιγότερο σημαντικό πρόβλημα, αν είστε υπέρβαροι, επειδή το υπερβολικό βάρος αυξάνει τις πιθανότητες για άπνοια κατά τον ύπνο.

10 αποτελεσματικές λύσεις για όσους θέλουν να σταματήσουν να ροχαλίζουν. - Εικόνα2

3.Φυσήξτε την μύτη σας πριν πάτε για ύπνο.

Η αναπνοή από το στόμα είναι συχνά η αιτία του ροχαλητού, οπότε η αναπνοή από την μύτη είναι προτιμότερη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο συνίσταται να καθαρίζετε την μύτη σας, πριν πάτε για ύπνο και αν χρειαστεί χρησιμοποιείστε κάποιο ρινικό σπρέι.

4.Χρησιμοποιείστε ταινίες για την μύτη.

Αν εσείς ή ο σύντροφός σας ροχαλίζετε, λόγω ρινικής συμφόρησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές ρινικές ταινίες, που σηκώνουν και ανοίγουν τι ρινικές διόδους, βελτιώνοντας την αναπνοή και πολλές φορές εξαλείφοντας το ροχαλητό.

5.Φτιάξτε το ρινικό σας διάφραγμα, την ρινίτιδα ή οποιοδήποτε άλλο ιατρικό πρόβλημα.

Ένα στραβό διάφραγμα, η χρόνια ιγμορίτιδα, οι κύστεις και άλλα ιατρικά προβλήματα μπορεί να είναι ο λόγος που ροχαλίζετε και ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει πως να το αντιμετωπίσετε.

10 αποτελεσματικές λύσεις για όσους θέλουν να σταματήσουν να ροχαλίζουν. - Εικόνα3

6.Κλείστε τα αυτιά σας.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ωτοασπίδες για να μην ακούτε το ροχαλητό. Βέβαια, δεν είναι και η καλύτερη λύση!

7.Φυσικές θεραπείες.

Υπάρχει μια σειρά από φυσικά αντιισταμινικά, όπως οι τσουκνίδες, που μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία του ροχαλητού. Βράστε μερικά φύλλα αποξηραμένης τσουκνίδας μαζί με 2 κούπες νερό για 10-15 λεπτά και πιείτε το ρόφημα λίγο πριν κοιμηθείτε. Οι γαργάρες με τσάι μέντας μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν.

10 αποτελεσματικές λύσεις για όσους θέλουν να σταματήσουν να ροχαλίζουν. - Εικόνα4

8.Καθαρίστε καλά το σπίτι.

Οι αλλεργίες είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες ροχαλητού, οπότε είναι σημαντικό το σπίτι να είναι καλά καθαρισμένο και ειδικά το υπνοδωμάτιο.

9.Προσέξτε την διατροφή σας.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι σχετίζεται άμεσα με το ροχαλητό. Αποφύγετε τα βαριά γεύματα ή το αλκοόλ πριν κοιμηθείτε. Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς στο λαιμό και είναι πιθανότερο να αρχίσετε να ροχαλίζετε.

10 αποτελεσματικές λύσεις για όσους θέλουν να σταματήσουν να ροχαλίζουν. - Εικόνα5

10.Κοιμηθείτε σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον σύντροφο σας.

Το να κοιμάται ένα ζευγάρι σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια μπορεί να σας ακούγεται ακραίο, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να μπορέσουν και οι δυο σύντροφοι να κοιμηθούν καλά το βράδυ. Ένας ακόμη τρόπος είναι να κοιμηθείτε στο ίδιο κρεβάτι, αλλά σε διαφορετικές μεριές, δηλαδή ο ένας από τα πόδια και ο άλλος από το κεφάλι.

Πηγή: official.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ