11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο

Αν ποτέ δεν αισθανθήκατε να αγχώνεστε, ενώ πακετάρετε τελευταία στιγμή τα πράγματα των διακοπών σας, είστε είτε ένα ρομπότ χωρίς συναισθήματα είτε προτιμάτε να ταξιδεύετε μόνο με μια μικρή τσάντα.

Εμείς τείνουμε να υποφέρουμε από το -προ των διακοπών- άγχος, οπότε έχουμε συντάξει έναν κατάλογο απλών κανόνων για την οργάνωση της βαλίτσας σας.

Ακολουθώντας αυτά τα παραδείγματα εύκολης απομνημόνευσης, θα είστε πάντοτε σε θέση να ελέγχετε την κατάσταση και να αξιοποιείτε όσο το δυνατόν καλύτερα ακόμη και τις μικρότερες βαλίτσες!

1. Μην στοιβάζετε τα ρούχα σας – αποθηκεύστε τα τυλιγμένα!

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 2

Τα ρούχα σας είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύετε σε σφιχτά ρολά αντί να τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και μια στενή βαλίτσα μπορεί εύκολα να χωρέσει 3 ζευγάρια σορτς, 3 ζευγάρια παντελόνια, 3 ζευγάρια τζιν, 1 φούστα, 2 μαγιό, 3 καλοκαιρινά πουλόβερ, 10 φανέλες, 5 πουκάμισα και 4 φορέματα.

2. Χρησιμοποιήστε σακούλες συμπίεσης κενού

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 3

Οι σακούλες συμπίεσης κενού είναι ανεκτίμητες για τη συσκευασία ογκωδών αντικειμένων όπως σακάκια, παιδικά ρούχα, μαλακά παιχνίδια και κλινοσκεπάσματα. Μια τέτοια μέθοδος συσκευασίας θα σας εξοικονομήσει κάποιο σοβαρό χώρο.

3. Χρησιμοποιήστε την αρχή της «πυραμίδας»

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 4

Πρώτα, πακετάρετε τα παπούτσια σας τοποθετώντας τα κατά μήκος των τοίχων της βαλίτσας. Στη συνέχεια, συσκευάστε μεγάλα ρούχα, όπως παντελόνια και φούστες. Μην τα τυλίγετε – απλώστε τα στο κάτω μέρος της βαλίτσας, αυτά τα ρούχα θα χρησιμεύσουν ως περιτύλιγμα για τα υπόλοιπα πράγματα σας. Μετά, απλώστε τα πιο μικροσκοπικά ρούχα σας – θα αποτελέσουν το μεσαίο στρώμα της «πυραμίδας». Μετά από αυτό, απλώστε και συσκευάστε τα ελαφρύτερα αντικείμενα. Τέλος, πακετάρετε τα άκρως ευμετάβλητα πράγματα, καλλυντικά, αξεσουάρ, έγγραφα και μικρά εύθραυστα αντικείμενα – τοποθετήστε τα στην κορυφή της “πυραμίδας”.

4. Πείτε “Όχι” στην ομπρέλα

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 5

Εάν έχετε μια μεγάλη ομπρέλα – αφήστε την στο σπίτι! Πάρτε ένα αδιάβροχο, γιατί θα πιάσει πολύ λιγότερο χώρο στη βαλίτσα σας.

5. Αγοράστε καλλυντικά μικρού μεγέθους για ταξίδι

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 6

6. Συσκευάστε τα μικρά πράγματα με τον σωστό δρόμο

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 7

Όταν πρόκειται για τη συσκευασία μικρών αντικειμένων, όπως μνήμες USB, σημειωματάρια, φουρκέτες, καλσόν, κάλτσες, γυαλιά ηλίου και γυαλιά ανάγνωσης, τοποθετήστε τα μέσα σε συσκευασμένα παπούτσια, κουτιά καλλυντικών, φακέλους εγγράφων και τσέπες βαλίτσας. Όσο για τα κοσμήματα σας, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε μέσα σε ένα κουτί.

7. Χρησιμοποιήστε κρεμάστρες

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 8

Όταν μεταφέρετε πολύτιμα κομμάτια ρούχων (όπως κλασικά πουκάμισα, κοστούμια, σμόκιν και κοκτέιλ φορέματα), δεν μπορείτε απλώς να τα τυλίξετε μέσα στην βαλίτσα. Για να εξασφαλίσετε ότι αυτά τα αντικείμενα θα φτάσουν στον προορισμό των διακοπών σας σε κατάσταση που να μπορούν να φορεθούν, τοποθετήστε τα μέσα σε θήκες χωρίς να αφαιρέσετε τις κρεμάστρες.

8. Μην συσκευάζετε περισσότερα φάρμακα από ό, τι είναι απαραίτητο

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 9

Μη συσκευάζετε περισσότερες από μία καρτέλες χαπιών κάθε τύπου φαρμάκου – αυτό αρκεί για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης.

Για να διατηρήσετε τα φάρμακα σας ασφαλή, τοποθετήστε τα μέσα σε σακουλάκια polybag και τοποθετήστε τα μέσα στα παπούτσια που έχουν συσκευαστεί.

9. Μην αφήνετε κενούς χώρους

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 10

10. Πάρτε μόνο αυτά που είναι πραγματικά χρήσιμα

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 11

Πράγματα όπως καλύμματα των φορητών υπολογιστών, θήκες φωτογραφικών μηχανών, στεγνωτήρες μαλλιών και ταξιδιωτικοί οδηγοί θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι.

Το ίδιο ισχύει και για τις σαγιονάρες, τα γυαλιά για κατάδυση, τις κρέμες ήλιου, τα παιδικά παιχνίδια και τα ψάθινα καπέλα – όλα αυτά τα είδη μπορούν να αγοραστούν μόλις φτάσετε στον προορισμό των διακοπών σας.

11. Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι τρόποι για να συσκευάσετε τα πράγματα σας

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 12

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο έξυπνες συμβουλές συσκευασίας, αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το απλό τύλιγμα των ρούχων σας.

Και, τέλος, μερικές πιο σύντομες αλλά πολύτιμες συμβουλές:

11 Άριστες συμβουλές για το πως να φτιάξετε την βαλίτσα σας εξοικονομώντας χώρο ++++++++++ - Εικόνα 13

  • Αποφύγετε να μπλέξετε τα καλώδια του φορτιστή τηλεφώνου και των ακουστικών.
  • Η περιτύλιξη των εύθραυστων αντικειμένων από γυαλί σε μια κάλτσα και η τοποθέτηση τους μέσα σε ένα συσκευασμένο παπούτσι θα τα κρατήσει ασφαλή στις πιο δύσκολες διαδρομές.
  • Αποτρέψτε τα συσκευασμένα παπούτσια σας από το να λερώσουν το υπόλοιπο περιεχόμενο της βαλίτσας τοποθετώντας κάθε ζεύγος μέσα σε ένα κάλυμμα λεκάνης μίας χρήσης.
  • Βεβαιωθείτε ότι το αγαπημένο σας σοuτιέν δεν τσαλακώνεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τοποθετώντας κυλινδρικές κάλτσες μέσα στα κοιλώματα του.
  • Προστατέψτε τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν από το να χυθούν ξεβιδώνοντας τα καπάκια τους, βάζοντας κάποιο πλαστικό περιτύλιγμα πάνω από τα ανοίγματα και βιδώνοντας ξανά τα καπάκια.
  • Αποτρέψτε τα περιδέραια σας από το να μπερδευτούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, βάζοντας τα μέσα σε ένα πλαστικό καλαμάκι και στερεώνοντας τα κουμπώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ