Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Εφέτος ας κοινωνήσουμε διαφορετικά – Ας γίνουμε όλοι δωρητές αίματος και πλάσματος

Εκκλησία
Θρησκεία

Εφέτος ας κοινωνήσουμε διαφορετικά – Ας γίνουμε όλοι δωρητές αίματος και πλάσματος

Στο τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του  ο  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος,  αναφέρει ότι ζούμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς και τονίζει ότι από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι η στέρηση της Θείας κοινωνίας και η αποχή μας από τη Θεία ευχαριστία.

Ωστόσο, με μοναδικό τρόπο αναδεικνύει μια άλλη διάσταση της πίστης και της θρησκευτικότητας, στην οποία μπορούν οι περισσότεροι να συμμετέχουν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του. «Ολόκληρη τη ζωή μας απολαμβάναμε τη συμμέτοχη μας σε αυτό το ιερό μυστήριο, και είμαστε ευγνώμονες που ανήκουμε στο σώμα του Χριστού, που είναι η  Εκκλησία μας. Ηρθε η στιγμή να κοινωνήσουμε διαφορετικά και να γίνουμε εμείς το σώμα του Χριστού και η Θεία Ευχαριστία για να σώσουμε το κόσμο με το αίμα μας.

Ας γίνουμε λοιπόν τώρα δωρητές αίματος και δωρητές πλάσματος για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας δείχνοντας την ευγνωμοσύνη μας προς το Θεό. Και αυτό είναι ένα άχραντο μυστήριο, το μυστήριο της αγάπης και της θυσίας για όλους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν».

[cityportal.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ