Αστροβιολόγος μαγείρεψε στους -80°C και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά καταπληκτικά

Ο Cyprien Verseux είναι ένας αστροβιολόγος ο οποίος εργάζεται στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση του κόσμου: τον σταθμό Κονκόρντια στην Ανταρκτική. Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη,είναι πιο κοντά στον πολιτισμό από αυτόν τον τόπο.

Όταν δεν είναι απασχολημένος συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας έρευνα ο Cyprien ενημερώνει το μπλογκ που έχει για να μοιράζεται τις εμπειρίες του και το πως είναι να ζεις σε τόσο ακραίες συνθήκες. Ο ίδιος και μια ομάδα άλλων ερευνητών ζουν στα βάθη της Ανταρκτικής όπου ακόμα και τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν.

«9 μήνες τον χρόνο κατά την διάρκεια του χειμώνα κανείς δεν μπορεί να έρθει ή να φύγει. Είναι τόσο κρύο που τα οχήματα δεν μπορούν να μετακινηθούν. Προς το παρόν είμαστε 13 άνθρωποι εδώ: τεχνικοί, επιστήμονες, ένας μάγειρας και ένας γιατρός», ανέφερε ο Cyprien.

Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να αισθάνονται πως ζουν σε έναν άλλο πλανήτη. «Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη με θερμοκρασίες κάτω από -80 ° C το χειμώνα. Είδαμε τον ήλιο τον Αύγουστο και πριν από αυτό είχαμε 3 μήνες να τον δούμε. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός», πρόσθεσε.

Η δουλειά του Cyprien και των συναδέλφων του είναι ιδιαίτερα σπουδαία επειδή ρίχνει φως στο πως άλλαξε το κλίμα στο παρελθόν και δίνει μια εικόνα για τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο μέλλον.

Κάποια στιγμή ο Cyprien αποφάσισε να πάει να μαγειρέψει έξω και ευτυχώς μοιράστηκε τις φωτογραφίες με τα αποτελέσματα με τον κόσμο.

Ο Cyprien Verseux είναι ένας αστροβιολόγος ο οποίος δουλεύει στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση του κόσμου: τον σταθμό Κονκόρντια στην Ανταρκτική.

Αστροβιολόγος μαγείρεψε στους -80°C και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά καταπληκτικά - Εικόνα 2

Όταν δεν είναι απασχολημένος συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας έρευνα ο Cyprien ενημερώνει το μπλογκ που έχει για να μοιράζεται τις εμπειρίες του και το πως είναι να ζεις σε τόσο ακραίες συνθήκες.

Προκειμένου να διασκεδάσει αποφάσισε να πάει μαγειρέψει έξω διάφορα φαγητά και να μοιραστεί τις φωτογραφίες με τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες φαίνεται να αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας αλλά στην ουσία δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι.

Υπέροχα αυγά!

«Στο πιο κρύο μέρος της γης η θερμοκρασία φτάνει κάτω από -80°C το χειμώνα.»

«Είδαμε τον ήλιο τον Αύγουστο και πριν από αυτό είχαμε 3 μήνες να τον δούμε. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός.»

«Μας τέλειωσε το φρέσκο φαγητό νωρίς τον χειμώνα αφού δεν είχαμε ανεφοδιαστεί από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Νοέμβριο. Οπότε, τρώμε κυρίως κατεψυγμένα τρόφιμα.»

«Προς το παρόν είμαστε 13 άνθρωποι εδώ: τεχνικοί, επιστήμονες, ένας μάγειρας και ένας γιατρός.»

Αστροβιολόγος μαγείρεψε στους -80°C και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά καταπληκτικά - Εικόνα 3

«Παρά την άγονη γη ο σταθμός Κονκόρντια είναι πολύ επιθυμητός από πολλούς επιστήμονες από διαφορετικά πεδία.»

Αστροβιολόγος μαγείρεψε στους -80°C και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά καταπληκτικά - Εικόνα 4

«Τον χρησιμοποιούμε για να μελετήσουμε την ανθρώπινη προσαρμογή σε συνθήκες που ενδεχομένως θα μοιάζουν με αυτές που θα υπάρχουν σε βάσεις στον Άρη ή την Σελήνη.»

Αστροβιολόγος μαγείρεψε στους -80°C και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά καταπληκτικά - Εικόνα 5

«Επίσης, χάρη σε αυτόν τον σταθμό γνωρίζουμε ότι τα αέρια από το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν ήταν ποτέ πιο υψηλά τα τελευταία 800 χρόνια.»

Αστροβιολόγος μαγείρεψε στους -80°C και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά καταπληκτικά - Εικόνα 6

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ