Αθλιότητα: Αδέσποτα σε δημοτικό καταφύγιο της Κύπρου πεθαίνουν χωρίς νερό και φαγητό

pets
σκύλος

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προβαίνει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο τα βάζει με τον Δήμο Γερίου της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζονται τα σκυλιά του καταφυγίου Γερίου σε κατάσταση υποσιτισμού και σε μη ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, αναφέρεται ότι σκυλιά πέθαναν σε ακατάλληλα κλουβιά, κάτω από τον καύσωνα, υποσιτισμένα και χωρίς νερό.

Η ανακοίνωσή του:

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει δημόσια και δακτυλοδείχνει το Δήμο Γερίου και το δήμαρχο κύριο Νεόφυτο Παπαλαζάρου για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης εγκαταλελειμμένων σκύλων. Το χειρότερο είναι ότι ο Δήμος αγόρασε υπηρεσίες για τη διαχείριση των σκύλων, οι οποίοι τελικά βρήκαν τραγικό θάνατο.

Μέσα σε υποστατικά (ιδιωτικά) τα οποία δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές, σκύλοι υποσιτισμένοι, σκύλοι που πέθαναν μέσα σε θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου, χωρίς νερό και χωρίς φροντίδα.

Ερωτούμε μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η ασυδοσία. Καταγγέλθηκε αυτή η υπόθεση από πολίτη και στην αστυνομία και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Τι έκαναν και πώς χειρίστηκαν την υπόθεση; Πώς αγοράζουν υπηρεσίες οι δήμοι χωρίς εκ των προτέρων να ελέγχουν εάν οι χώροι είναι κατάλληλοι;

Οι φωτογραφίες τις οποίες έστειλε πολίτης στο Κόμμα για τα ζώα Κύπρου μιλάνε από μόνες τους.

Παραδεχτήκατε κύριε Δήμαρχε την άθλια κατάσταση και την εγκληματική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του χώρου από τον οποίο αγοράσατε υπηρεσίες;

Τι θα κάνετε τώρα κύριε Δήμαρχε, θα προχωρήσετε να βρείτε άλλο ιδιωτικό χώρο για να αρχίσουν τα ίδια;

Παρανομείτε ασύστολα, κύριε Δήμαρχε, γιατί με βάση τη νομοθεσία δεν έχετε τα δικά σας υποστατικά και αγοράζετε υπηρεσίες, την εύκολη ίσως λύση αλλά που είχε τραγικά αποτελέσματα;

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί άμεσα τον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών να διεξάγει έρευνα και ταυτόχρονα ζητούμε από την αστυνομία να εξετάσει άμεσα (και ξανά) την υπόθεση, μιας και ο πολίτης ήδη το έχει καταγγείλει χωρίς να έχει αποτέλεσμα.

Θα αναμένουμε άμεσα απαντήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και θα επανέλθουμε ακόμα πιο έντονα εάν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδοθούν οι ευθύνες είτε από την ίδια τη νομοθεσία είτε από τους πολίτες για την κατάντια αυτή».

Ο κύριος Παπαλαζάρου είχε δηλώσει στον ANT1 πως ο ίδιος επισκέφθηκε το καταφύγιο και ότι οι συνθήκες δεν είναι άθλιες αλλά ούτε και ιδανικές. Δυστυχώς όμως οι φωτογραφίες δείχνουν άλλα.

Αθλιότητα: Αδέσποτα σε δημοτικό καταφύγιο της Κύπρου πεθαίνουν χωρίς νερό και φαγητό - Εικόνα 2

Αθλιότητα: Αδέσποτα σε δημοτικό καταφύγιο της Κύπρου πεθαίνουν χωρίς νερό και φαγητό - Εικόνα 3

Αθλιότητα: Αδέσποτα σε δημοτικό καταφύγιο της Κύπρου πεθαίνουν χωρίς νερό και φαγητό - Εικόνα 4

Αθλιότητα: Αδέσποτα σε δημοτικό καταφύγιο της Κύπρου πεθαίνουν χωρίς νερό και φαγητό - Εικόνα 5

Πηγή: petpet.news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ