Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κέικ που όταν το κόψει ανακαλύπτει στο εσωτερικό του υγρή σοκολάτα; Μάλλον κανείς.
Γι΄αυτό και σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ατομικά κέικ λάβα με σοκολάτα φυσικά.
Υλικά συνταγής
140 γρ. κουβερούρα
3 αυγά
50 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια
80 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C.
Λιώνετε σε μπεν μαρί 100γρ. σοκολάτας, τη μεταφέρετε σε μπολ και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ατομικά φορμάκια για σουφλέ (να έχει δηλαδή σχετικά ψηλά τοιχώματα) και αδειάζετε στο καθένα (μέχρι τη μέση) το μείγμα. Προσθέτε σε κάθε φόρμα την κουβερτούρα που έχει μείνει και στη συνέχεια αδειάζετε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
Ψήνετε για 10′ και σερβίρετε.