Αύγουστος Κορτώ: «Κι εγώ έπαιζα με αγοpίστικα παιχνίδια, μολαταύτα βγήκα αδεpφάρα»

gossip

Ο Αύγουστος Κορτώ έχει άποψη και δεν διστάζει να τη μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Αυτή τη φορά, ο συγγραφέας, με αφορμή τη λίστα νηπιαγωγείου που έγινε viral και καλεί τα αγόpια να φέρουν ό,τι παιχνίδι θέλουν και τα κοpίτσια κουζινικά και λούτρινα, θυμάται τα δικά του παιχνίδια.

Ο Αύγουστος Κορτώ, μάλιστα, χαρακτηρίζει «αηδία» τη λίστα. Το σχόλιό του, όπως και οι περισσότερες αναρτήσεις του, συγκέντρωσε πάνω από 16.000 likes.

Η ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ

Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί – όπου τα αγοpάκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοpιτσάκια πρέπει να ‘ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέsτρας – έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕPΦΑΡΑ

Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί – όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα…

Posted by Auguste Corteau on Tuesday, 17 September 2019

 

[iefimerida.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ