Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία

Φωτογραφίες από τα θαυμάσια και απόκοσμα τοπία της

Περισσότερα από 17.000 νησιά, εντυπωσιακά βουνά, ειδυλλιακές παραλίες, απόκοσμα ηφαίστεια, οργιώδη τροπικά δάση. Αυτή είναι η Ινδονησία, μια χώρα που προσκαλεί τους ταξιδιώτες να εξερευνήσει τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτισμικά μνημεία της.

Από τις ηφαιστειακές λίμνες της έως αιθέριους επιπλέοντες ναούς, οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας κάνουν να θέλετε να βγάλετε ένα εισιτήριο για Ινδονησία.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα1 Το βουνό Rinjani είναι από τα υψηλότερα ηφαίστεια της Ινδονησίας με ύψος πάνω από 12.000 πόδια. Στο εντυπωσιακό τοπίο προστίθεται και η τιρκουάζ λίμνη μέσα στην καλντέρα. Θεωρείται ένα από τα πιο ιερά βουνά της χώρας.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα2 Οι κήποι Hanging στην περιοχή Ubud περιβάλλονται από ζούγκλα.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα3 Ο ναός Ulun Danu Bratan βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Bratan στο Μπαλί. Είναι αφιερωμένος στη Dewi Batari Ulun Danu, τη θεά των λιμών και των ποταμών.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα4 Στην καρδιά του κρατήρα του ηφαιστείου Ijen, στο νησί Ιάβα, βρίσκεται μια λίμνη με τιρκουάζ νερά. Μπορεί κανείς να απολαύσει την ομορφιά του τοπίου αλλά όχι τα νερά της λίμνης καθώς η οξύτητά τους είναι απαγορευτική.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα5 Στο Tanjung Putting National στην περιοχή Κalimantan λειτουργεί κέντρο αποκατάστασης και επανένταξης ουρακοτάγκων. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν «κρουαζιέρα» σε ποταμό της ζούγκλας κατά την οποία περνούν από σημεία όπου οι φιλοξενούμενοι τρέφονται.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα6 Το Bunaken είναι ένα μικρό κοραλλιογενές νησί στο νησί Σουλαουέζι. Εκτός από τις υπέροχες παραλίες οι ταξιδιώτες το επιλέγουν και ως καταδυτικό προορισμό.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα7 Mie Goreng, ένα από τα παραδοσιακά ινδονησιακά πιάτα με πικάντικα noodles και πολλές επιλογές κρεάτων και θαλασσινών.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα8 Η Pantai Merah (ροζ παραλία) βρίσκεται στο νησί Komodo και πήρε το όνομά της ακριβώς από το χρώμα της άμμου.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα9 Ο ναός Pura Luhur Uluwatu βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου σε ύψος 299 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η θέα στον Ινδικό Ωκεανό κόβει την ανάσα.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα10 Υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη κοραλλιών και 3000 είδη ψαριών που δημιουργούν μια υποβρύχια wonderland για τους δύτες.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα11 Οι ορυζώνες Tegallalang στο Ubud, Bali αποτελούν επίσης δημοφιλή προορισμό τουριστών, τόσο γιατί είναι εξαιρετικό φόντο για φωτογραφίες όσο και για τα πολυάριθμα καλλιτεχνικά κιόσκια και καφέ.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα12 Το βουνό Bromo αποτελεί τμήμα του εθνικού πάρκου Bromo Tengger Semeru και βρίσκεται στην ανατολική Ιάβα. Η θέα από εκεί είναι απλώς εκπληκτική.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα13 Ο ναός Pura Besakih καλύπτει μια τεράστια έκταση στο χωριό Besakih και σε συνδυασμό με το ορεινό τοπίο αποτελεί συνδυασμό που κόβει την ανάσα.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα14 Τα Bolu Kukus είναι παραδοσιακά ινδονησιακά γλυκά που βγαίνουν σε… ποικιλία χρωμάτων.

Αυτή είναι η υπέροχη Ινδονησία - Εικόνα15 Η Tana Toraja είναι περιοχή στο νότιο Σουλαουέζι και το παραδοσιακό χωριό αποτελείται από σπίτια με οροφές που θυμίζουν καράβια.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ