Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ!

Αυτή είναι μια ιστορία για τη ζωή και το θάνατο και πως ο ήρωας που σκέφτεται γρήγορα μπορεί να σώσει τις ζωές των παιδιών. Ο κόσμος έχει ανάγκη τέτοιους ανθρώπους.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα1

Ο Anthony Omari, ο προστάτης του Faraja Children’s Home στο Ngong στην Kenya, φροντίζει παιδιά για χρόνια. Το σπίτι ξεκίνησε το 2005, στο Ngong, Kenya, τη δεύτερη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά στην Αφρική.

Η μητέρα του Omari, γνωστή και απλά ως «μαμά» διαχειρίζεται το σπίτι και ο αφοσιωμένος και ανιδιοτελής γιος της Anthony ζει στο χώρο, βοηθώντας κάθε παιδί και βεβαιώνοντας ότι έχει κρεβάτι, ζεστό φαγητό, ή ιατρική βοήθεια αν χρειάζεται.

Ο Anthony είναι ο μόνος ενήλικας που ζει στο χώρο, που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνος και για την ασφάλεια των 37 παιδιών που ζουν εκεί.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα2

Ο Omari ήξερε ότι αυτό το τελευταίο καθήκον θα ήταν το πιο σημαντικό. Οι συνθήκες αυστηρές στο ορφανοτροφείο, αλλά επειδή εκτρέφει τα δικά του κοτόπουλα και καλλιεργεί λαχανικά για φαγητό, οπλισμένοι νταήδες έχουν κάνει το σπίτι συχνό στόχο. Τη νύχτα της 23ης Ιανουαρίου 2012, ωστόσο, η επίθεση άλλαξε τα πάντα.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα3

Ο Anthony Omari είχε διώξει τους εισβολείς τις δύο προηγούμενες νύχτες, κυνηγώντας τους με σφυρί και χτυπώντας τον ένα καθώς δραπέτευε. Τα πράγματα έγιναν προσωπικά:

«Την επόμενη νύχτα, οι 3 νταήδες επέστρεψαν, μάλλον για να εκδικηθούν για το φίλο τους.» Ο Omari ξύπνησε και βρήκε 3 μυώδεις άντρες από την Κένυα να στέκονται από πάνω του με μαχαίρια. Ήξερε ότι έπρεπε να δράσει άμεσα.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα4

Ο Omari ήταν προετοιμασμένος αυτή τη φορά. Έπιασε ένα τσεκούρι που είχε κάτω από το κρεβάτι, χτύπησε τους 3 νταήδες με τα μαχαίρια, φωνάζοντας για να τους τρομάξει και να ειδοποιήσει τα παιδιά.

Αφού τους οδήγησε έξω, Omari έτρεξε πάλι μέσα στο ορφανοτροφείο για να ηρεμήσει τα παιδιά. Τότε γύρισε και τον χτύπησαν στο μέτωπο με ένα μαχαίρι.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα5

Δεν κατέρρευσε αμέσως. Καλυμμένος στο ίδιο του το αίμα και χάνοντας τις αισθήσεις του, ο Omari συνέχισε να χτυπάει τους επιτιθέμενους πριν μπει στο σπίτι και κλείδωσε την πόρτα, βεβαιώνοντας την ασφάλεια των ορφανών πριν λιποθυμήσει.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα6

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, όμως. Μετά από 2 μέρες στο νοσοκομείο, επέστρεψε στη δουλειά, ξέροντας ότι τα ορφανά βασίζονταν σε εκείνον. Ο Ben Hardwick,, 21χρονος φοιτητής από το Penn State ο οποίος έκανε πρακτική σε μια κοντινή εγκατάσταση, έμαθε την ιστορία του.

Εντυπωσιάστηκε τόσο από την γενναιότητα του νεαρού Κενυάτη, και συγκινήθηκε από την ανάγκη των ορφανών, κι έτσι μετέφερε την ιστορία στο Reddit παρακαλώντας για $2.000 για να τελειώσει το χτίσιμο του φράχτη που θα κρατούσε τους επιτιθέμενους έξω.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα7

Μέρες μετά την επίθεση, ο Hardwick πλησίασε τον Omari ο οποίος σχεδόν λιποθύμησε από το σοκ: «Έχω καλά νέα για σένα: Δημοσίευσα την ιστορία σου στο ιντερνετ. Σ’ αυτή τη σελίδα που λέγεται… Reddit.» Το τι ακολούθησε είναι σχεδόν θαύμα.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα8

Οι χρήστες του Reddit συγκινήθηκαν από την ιστορία και κατάφεραν τελικά να συγκεντρώσουν πάνω από $80.000 για το ορφανοτροφείο σε λίγες μέρες.

Η απάντηση του Omari είναι σε πλήρη συμφωνία με τον ανιδιοτελή ευγενή τρόπο του: «Όταν πάρεις τα λεφτά, βεβαιώσου ότι είναι για τα παιδιά. Δε θέλω τέτοια αποζημίωση.»

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα9

Το ορφανοτροφείο έχτισε τον τοίχο και αγόρασε και 4 σκυλιά για να προστατεύουν τα παιδιά. Οι επιτιθέμενοι δεν κατάφεραν να ξαναμπούν και η ιστορία του Omari’s έγινε τόσο γνωστή που η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί το ορφανοτροφείο, αποθαρρύνοντας τους υποψήφιους για επίθεση.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα10

Αν και ακόμα κουβαλάει αυτή την τραυματική εμπειρία, ο Omari κατάφερε παρόλα αυτά να κάνει τη δική του οικογένεια, να μετακομίσει από το ορφανοτροφείο και να τελειώσει τις σπουδές του σαν πολιτικό μηχανικός, ιδρύοντας τη δική του κατασκευαστική εταιρία.

Αυτή η συμμορία ετοιμάζεται να κλέψει και να βιάσει τα παιδάκια του τοπικού ορφανοτροφείου. Δείτε τώρα την αντίδραση του επιστάτη-ΗΡΩΑ! - Εικόνα11

Ο Omari συνεχίζει να επισκέπτεται το ορφανοτροφείο κάθε βδομάδα και παίρνει και μερικά παραπάνω παιδιά στις διακοπές σπίτι του, «για να έχουν μια πραγματική οικογένεια εκτός ορφανοτροφείου». Η ανταμοιβή του είναι ότι ξέρει ότι έσωσε τις ζωές πολλών παιδιών, και των δικών του επίσης.

Τι γενναιότητα! Η ιστορία του Omari δείχνει ότι κάποιες φορές οι άνθρωποι νοιάζονται όταν κάνεις κάτι για τους άλλους. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν τον Omari, που αντιστέκονται στη βία και τον τρόμο.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ