Αυτός είναι ο αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη!

 

Ένα παγκόσμιο οδικό δίκτυο ετοιμάζει η Ρωσία, το οποίο θα ξεκινά από το Λονδίνο και θα φτάνει μέχρι τη Νέα Υόρκη διασχίζοντας 10 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και όλη την Ασιατική ήπειρο, καλύπτοντας περίπου 20.777 χιλιόμετρα.

Ο Πρόεδρος του Ρωσικού Σιδηρόδρομου, Βλαντιμίρ Γιακουνίν, δήλωσε ότι υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός οδικού δικτύου που θα καλύπτει την ευρωπαϊκή, την ασιατική και τη βόρεια πλευρά της αμερικανικής ηπείρου. Σύμφωνα με τα σχέδια, ο δρόμος θα ξεκινά από το Λονδίνο, θα φτάνει μέχρι τη Μόσχα, θα διασχίζει την ασιατική ήπειρο και θα καταλήγει στην βόρεια Αμερική και την Αλάσκα.

Αυτός είναι ο αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη! - Εικόνα1

“Πρόκειται για ένα διακρατικό και διαπολιτισμικό εγχείρημα” σημείωσε ο Γιακουνίν, ενώ σχετικά με την υλοποίηση του, ανέφερε ότι πολλοί από τους δρόμους που ήδη υπάρχουν στη Ρωσία και στις υπόλοιπες περιοχές θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διασυνδέσουν τον αυτοκινητόδρομο.

Αυτός είναι ο αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη! - Εικόνα2

Παράλληλα με τον τεράστιο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα περιλαμβάνει και μια σιδηροδρομική γραμμή, προβλέπεται να δημιουργηθούν ένας πετρελαϊκός αγωγός, αλλά και νέες πόλεις, κατά μήκος της καινούργιας οδικής αρτηρίας.

Εφόσον ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο θα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και τα πιο ιστορικά έργα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να διασχίσουν με τα αυτοκίνητά τους ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του σύγχρονου κόσμου.


Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ