«Δε μιλάει, δεν κουνιέται, πονάει συνέχεια»: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Μυρτώς για όσα τραβάει η κόρη της

Η μητέρα της Μυρτώς, που δέχτηκε επίθεση πριν από 9 χρόνια στην Πάρο από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, συγκλονίζει λέγοντας πως βιώνει διαρκούς πόνους, ενώ εξακολουθεί να μην μιλάει και να μην κινείται.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η Μαρία Κοτρώτσου «δεν μιλάει, δεν κινείται. Έχει πόνους έντονους πόνους από την σπαστικότητα. Ένας γιατρός στην Αμερική μου είπε ότι αν είχατε εσείς αυτούς τους πόνους που είσαστε υγιής, δεν θα τους αντέχατε» και προσθέτει ότι έχουν προηγηθεί 7 χειρουργεία για τη νεαρή κοπέλα.

Στο μεταξύ, η ιδιωτική κλινική στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, που εξειδικεύεται στη θεραπεία του εγκεφάλου, δίνει ελπίδα στην οικογένεια της Μυρτούς ότι ένα ακόμη επώδυνο και επικίνδυνο χειρουργείο μπορεί να αποφευχθεί και ήδη με παρέμβαση του υπουργού Υγείας γίνονται ενέργειες για τη μεταφορά της Μυρτούς εκεί.

Η μητέρα της Μυρτώς ανησυχεί για το τι θα απογίνει η κόρη της όταν η ίδια “φύγει”

«Μου είπε ότι θα προσπαθήσει με την ιδιότητά του ως υπουργός να δημιουργήσει μια δυνατότητα επικοινωνίας για να πάμε. Αυτό που προσδοκώ είναι να γίνει ένας έλεγχος μαζί με ιατροφαρμακευτικές εξετάσεις και αγωγή που παίρνει η Μυρτώ, ώστε να μειωθεί η σπαστικότητα», επισημαίνει η μητέρα της, που ανησυχεί αγωνιά για το μέλλον του παιδιού της και το τι θα γίνει όταν «φύγει» εκείνη.

«Προσδοκία μου θα ήταν μια μικρή βελτίωση και να τη δω να μην υποφέρει τόσο πολύ. Στο μέλλον προσδοκία μου θα ήταν να εξασφαλιστεί εφ’ όρου ζωής. Όσο ζει η Μυρτώ όχι όσο ζω εγώ», κατέληξε.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ