Δείτε το έδαφος «που αναπνέει» σε δάσος στον Καναδά (Video)

Ένας περιπατητής έπεσε πάνω σε ένα μοναδικό οπτικό φαινόμενο, το κατέγραψε με το κινητό του και προκάλεσε παγκόσμια συζήτηση.

Eίναι δυνατόν να αναπνέει το έδαφος; Και μάλιστα αυτό να είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι και να μοιάζει σαν ένας τεράστιος γίγαντας να είναι ξαπλωμένος και να… βαριανασαίνει;

Κι όμως κάτι τέτοιο κατέγραψε ένας περιπατητής σε δάσος της Νέας Σκωτίας στον Καναδά στις 30 Οκτωβρίου. Ο Μπράιαν Νάταλ βγήκε για την συνηθισμένη του βόλτα, όταν παρατήρησε κάτι εντελώς ασυνήθιστο: Το έδαφος στο δάσος κουνιόταν! «Ανεβοκατέβαινε» με τρόπο σαν να ανασαίνει…

Αμέσως έβγαλε το κινητό του και κατέγραψε αυτό που έβλεπε μπροστά του. Πόσταρε το βίντεο στο διαδίκτυο και έκτοτε το έχουν δει περισσότεροι από τρία εκατομμύρια θεατές, προκαλώντας με τη σειρά τους δεκάδες συζητήσεις για το φαινόμενο και την πιθανή εξήγησή του.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι πολύ πιο «πεζό» από την ανθρώπινη φαντασία, που «βλέπει» το έδαφος να… αναπνέει. Στο σημείο αυτό, οι ρίζες των δέντρων, που εξαπλώνονταν σε μεγάλη απόσταση μέσα στο υπέδαφος, έχουν αποκολληθεί από τα «πιασίματά» τους. Παραμένουν παρ’ όλα αυτά στο κάτω από την επιφάνεια κι έτσι, όταν ο άνεμος φυσά τα δέντρα στα οποία ανήκουν, κινεί και τις ρίζες στο υπέδαφος, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό θέαμα.

Πηγή: protothema.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ