Ο ψευδής μονόλογος του Keanu Reeves για τη σεμνότητα των γυναικών

Μετά από ενδελεχή μελέτη σε παλαιότερες δηλώσεις και συνεντεύξεις του ηθοποιού δε βρέθηκε πουθενά αναφορά σε κάποιο από τα σημεία του εξεταζόμενου κειμένου. Δεδομένης της φήμης του Keanu Reeves, και του κατά γενική ομολογία ήπιου χαρακτήρα του, δηλώσεις όπως αυτή που βλέπουμε στο υπό εξέταση κείμενο θα τραβούσαν γρήγορα πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και τη κριτική του κοινού.

Κατά συνέπεια η μη ύπαρξη οποιαδήποτε αναφοράς των λεγομένων σε κάποιο μεγάλο μέσο ενημέρωσης, ή οποιαδήποτε άλλη αξιόπιστη πηγή, καθώς και η σχετική έρευνα του Politifact που κατέρριψε τον ισχυρισμό, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δε πρόκειται για πραγματική δήλωση του ηθοποιού.

Το πλήρες κείμενο που αναπαράγεται από διάφορες  σελίδες και είναι ψευδές  είναι το εξής:

«Δεν μπορώ να είμαι κομμάτι ενός κόσμου όπου οι άντρες ντύνουν τις γυναίκες τους σαν πόpνες, επιδεικνύοντας οτιδήποτε θα έπρεπε να είναι πολύτιμο για αυτούς. Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει η έννοια της τιμής και της αξιοπρέπειας, και όπου κάποιος δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτές όταν λέει “υπόσχομαι”.

Όπου οι γυναίκες δεν θέλουν παιδιά και οι άντρες δεν θέλουν οικογένεια. Όπου τα κορόιδα πιστεύουν ότι είναι επιτυχημένα πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων των πατεράδων τους, και όπου ένας πατέρας που έχει λίγη δύναμη προσπαθεί να σας αποδείξει ότι είστε ένα τίποτα. Όπου οι άνθρωποι αναληθώς δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό, με ένα ποτήρι αλκοόλ στα χέρια τους και την έλλειψη κάθε κατανόησης για την θρησκεία τους.

Όπου η έννοια της ζήλιας θεωρείται ντροπιαστική και η ευπρέπεια μειονέκτημα.

Όπου οι άνθρωποι ξέχασαν την αγάπη και απλά ψάχνουν για τον καλύτερο σύντροφο. Όπου οι άνθρωποι επιδιορθώνουν κάθε θόρυβο στο αυτοκίνητό τους κάνοντας οικονομία σε χρήματα και χρόνο. Μοιάζουν τόσο φτωχοί που μπορούν να κρυφτούν μόνο πίσω από ένα ακριβό αμάξι. Όπου τα αγόpια σπαταλάνε τα χρήματα των γονιών τους στα κλαμπ, πιθηκίζοντας πρωτόγονους ήχους και τα κοpίτσια τους ερωτεύονται γι αυτό. Όπου οι άντρες και οι γυναίκες δεν είναι εδώ και καιρό αναγνωρίσιμοι και όλο αυτό ονομάζεται ελευθερία επιλογής, αλλά αυτοί που επιλέγουν ένα διαφορετικό μονοπάτι είναι στιγματισμένοι ως καθυστερημένοι δεσπότες.

Επιλέγω το μονοπάτι μου, αλλά είναι κρίμα που δεν βρήκα παρόμοια κατανόηση στους ανθρώπους εκείνους που ευχόμουν να την βρω περισσότερο»

[womantoc.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ