Δεύτερη απόπειρα κατάσχεσης των μηχανημάτων της ERTopen

Αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα και εκπροσώπου της ΕΕΤΤ, προχωρούν αυτή την ώρα στην Πάρνηθα σε κατάσχεση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων που χρησιμοποιεί η ΕΡΤopen για τη μετάδοση του ραδιοφωνικού της προγράμματος από τη συχνότητα της ΕΡΑ 106,7.

Εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την ΕΡΤ ότι δεν έχει ανάμιξη στη σημερινή, δεύτερη ενέργεια κατάσχεσης των ραδιοπομπών και μηχανημάτων της ERTopen. Επίσης, αναρωτήθηκε γιατί έγινε στόχος για δεύτερη φορά η ERTopen, επισημαίνοντας ότι με τη λογική της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων ότι δεν υπάρχει ακόμα ΕΣΡ, όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι παράνομοι.

Σημειώνεται ότι η σημερινή κατάσχεση των μηχανημάτων της ERTopen επαναλαμβάνεται, μετά το περιστατικό τον περασμένο Σεπτέμβριο στα Τουρκοβούνια, όπου μετά από αστυνομική έρευνα παρουσία εισαγγελέα και εκπροσώπου της ΕΕΤΤ, είχαν κατασχεθεί εξοπλισμός ραδιοφωνικού σήματος και είχαν προσαχθεί οι επικεφαλής της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έχει επανειλημμένα καταγγείλει, προσκομίζοντας και έγγραφα στον εισαγγελέα, τη διοίκηση της ΕΕΤΤ για τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τη DIGEA.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ