Διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία όταν ήταν 5 μηνών, σήμερα ο μικρός Αντώνης κέρδισε τη μάχη της ζωής

Ο μικρός Αντώνης διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία μια σπάνια κληρονομική νόσο και κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή.

Η ιστορία του μικρού Αντώνη στην Κύπρο, θυμίζει σε πολλούς τον αγώνα που έδωσε και δίνει καθημερινά ο Παναγιώτης- Ραφαήλ, ο οποίος συνεχώς δυναμώνει. Ο Αντώνης διαγνώστηκε με την ασθένεια, όταν ήταν μόλις πέντε μηνών. Η ανάγκη για εξειδικευμένη γονιδιακή θεραπεία στην Αμερική, που θα του έσωζε τη ζωή, κόστιζε περίπου 1,88 εκατομμύρια ευρώ.

Διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία όταν ήταν 5 μηνών, σήμερα ο μικρός Αντώνης κέρδισε τη μάχη της ζωής - Εικόνα 1

Οι γονείς του μικρού ήρωα από την Κύπρο, αφού έφτασαν μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να βρουν λύση, προκήρυξαν έρανο και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική.

Δύο χρόνια μετά τη γονιδιακή θεραπεία του Αντώνη στη Βοστώνη, όλα δείχνουν ότι έχει κερδίσει τη μάχη. Κάθεται κανονικά στον καναπέ, ζωγραφίζει αποκτά γνώσεις περί χρωμάτων, αριθμών και άλλων πολλών.

Πλέον μπορεί να καθίσει κανονικά στον καναπέ, ενώ πριν δύο χρόνια δεν μπορούσε να στηρίξει το σωματάκι του χωρίς βοήθεια. Όπως φαίνεται, κέρδισε τη δύσκολη μάχη για τη ζωή και είναι έτοιμος να νικήσει όποιο άλλο εμπόδιο συναντήσει.

Πηγή: newsitamea.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ