11 διάσημοι Έλληνες που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο αλλά κατάφεραν να διαπρέψουν μέσα από τη δουλειά τους

Αρκετοί είναι οι διάσημοι Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν απογειώσει την καριέρα τους, ανεξάρτητα από το αν συνέχισαν τις σπουδές τους. Κάποιοι από αυτούς πέρασαν δύσκολα παιδικά χρόνια με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να τελειώσουν το σχολείο καθώς εργάζονταν από μικρή ηλικία.

Οι καλλιτέχνες που έχουν διαπρέψει στην επαγγελματική τους πορεία, αλλά άφησαν το σχολείο είναι οι εξής:

Βασίλης Μπισμπίκης

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος βρίσκεται σε σχέση με την Δέσποινα Βανδή, έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως ήταν ανήσυχο παιδί και έτσι πήγε μέχρι την Γ’ Γυμνασίου, καθώς τον έδιωξαν.

11 διάσημοι Έλληνες που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο αλλά κατάφεραν να διαπρέψουν μέσα από τη δουλειά τους - Εικόνα 2 Έλενα Παπαρίζου

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου έχει δηλώσει σε συνέντευξή της πως δεν έχει τελειώσει το σχολείο. Αισθάνεται ότι έχασε κομμάτι από την παιδικότητά της. «Δούλευα από τα 17 μου – στην Α’ Λυκείου ξεκίνησε η καριέρα μου. Μετά το τέλος και της Β’ Λυκείου, άρχισα να ταξιδεύω κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν φοίτησα ποτέ στην Τρίτη τάξη του Λυκείου», έχει αναφέρει η τραγουδίστρια.

11 διάσημοι Έλληνες που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο αλλά κατάφεραν να διαπρέψουν μέσα από τη δουλειά τους - Εικόνα 4 Νίκος Οικονομόπουλος

Ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος, σε συνέντευξή του έχει αποκαλύψει πως δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο λόγω απουσιών, ενώ από τα παιδικά του χρόνια δούλευε στο ψαράδικο του πατέρα του.

11 διάσημοι Έλληνες που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο αλλά κατάφεραν να διαπρέψουν μέσα από τη δουλειά τους - Εικόνα 6 Άντζελα Δημητρίου

Η έλλειψη χρηματικών πόρων οδήγησε την Άντζελα Δημητρίου να εργαστεί από πολύ νεαρή ηλικία. Ήδη από την ηλικία των 14 ετών η Άντζελα πιάνει για πρώτη φορά μικρόφωνο. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα κύλισαν μόνα τους. Την άκουσε ένας ατζέντης και η πορεία της στη μουσική σκηνή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Έφη Θώδη

Η Έφη Θώδη τελειώνοντας την ΣΤ’ Δημοτικού, άφησε το σχολείο. Για να παρακολουθεί τα μαθήματα έπρεπε να περπατάει ώρες με τα πόδια και να διασχίζει χωριά. Τότε ήταν που πρωτοξεκίνησε να εμφανίζεται σε πανηγύρια και να τραγουδάει παραδοσιακά τραγούδια.

11 διάσημοι Έλληνες που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο αλλά κατάφεραν να διαπρέψουν μέσα από τη δουλειά τους - Εικόνα 8 Τάμτα

Η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, η Τάμτα φοίτησε μέχρι τη Β’ γυμνασίου. Στα 14 «κλέφτηκε» κι έκανε την κόρη της.

Γιάννης Πλούταρχος

«Δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο. Είχα και μιας μορφής δυσλεξία… πήγα σε τεχνικό λύκειο. Δεν μπόρεσα να προχωρήσω και τα παράτησα», έχει πει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Πλούταρχος. Ο τραγουδιστής έχει μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές της ζωής του και τα φτωχά παιδικά του χρόνια που δούλευε σε λαϊκές αγορές μαζί με τον αδερφό του.

Γιώργος Μαυρίδης

Ο Γιώργος Μαυρίδης έχει μιλήσει ανοιχτά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έχει περάσει. Όπως έχει πει ο ίδιος, ο πατέρας του μπαινόβγαινε στη φυλακή και η μητέρα του εργαζόταν σκληρά για να καταφέρει να τον μεγαλώσει. Το περιβάλλον που ζούσε δεν ήταν ιδανικό για ένα παιδί. Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε ο Γιώργος δεν μπορούσε να διαβάζει. Παράλληλα έπρεπε κι ο ίδιος να δουλεύει για να βοηθάει τη μητέρα του και να τα βγάζει πέρα. Θυμάται τον εαυτό του να κοιμάται στο θρανίο από την κούραση. Κάπως έτσι αποφάσισε πως έπρεπε να εγκαταλείψει την ιδέα του απολυτηρίου!

Γιάννης Μποσταντζόγλου

Ποτέ δεν τελείωσε το σχολείο και ο ηθοποιός Γιάννης Μποσταντζόγλου. Συγκεκριμένα, έχει δηλώσει: «Έχω κάνει πολλά λάθη, καλό είναι να τα αναγνωρίζεις. Έχω μείνει 2 χρονιές στο σχολείο, δεν τέλειωσα. Ήμουν βλάκας, θα ήθελα να ήμουν καλός μαθητής. Όχι για να αποδείξω κάτι, αλλά για να προχωρήσω ο ίδιος. Είχα αρχίσει πέντε γλώσσες, δεν έμαθα καμία».

Πάνος Καλίδης

Για να είναι οικονομικά ανεξάρτητος άφησε το σχολείο στην Α’ γυμνασίου και ο τραγουδιστής Πάνος Καλίδης. Έχει δηλώσει ότι δεν το μετανιώνει επειδή στάθηκε τυχερός στη ζωή του.

Δημήτρης Σταρόβας

Μια χρονιά πριν την αποφοίτησή του άφησε το σχολείο και ο Δημήτρης Σταρόβας. «Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρός. Στα 16- 17 ήμουν ήδη επαγγελματίας. Δεν σπούδασα τίποτα. Το γυμνάσιο ήταν τότε εξατάξιο και το παράτησα στην Ε’ τάξη. Ήμουν λίγο άγριο παιδί».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ