Διευθυντής Γυμνασίου εμφανίζεται με φούστα στο σχολείο για να υποστηρίξει τρανς μαθητή που δέχθηκε άγριο bullying

Επικαιρότητα

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του Joaquín Hernández, διευθυντής του σχολείου Cesar Barrios de Lepe, στην ακτή της Huelva, της Ισπανίας. Ο εκπαιδευτικός πρωτοστάτησε στον αγώνα υποστήριξης και ενθάρρυνσης ενός 11χρονου τρανς μαθητή που δεχόταν καθημερινά άγριο bullying από συμμαθητές.

Ο διευθυντής ανέλαβε δράση και ένα πρωί υποδέχθηκε τους μαθητές του σχολείου με μακριά μαύρη φούστα και λευκά βαμμένα νύχια. Τον μιμήθηκαν και άλλοι δάσκαλοι. Ήταν μια κίνηση συμπαράστασης στον μαθητή θύμα bullying και η πράξη τους αυτή έστειλε ηχηρό μήνυμα στους θύτες αλλά και σε όλα τα παιδιά που δυσφορούσαν με την σεξουαλικότητα του συμμαθητή τους. Πολλά παιδιά ζήτησαν συγνώμη για το bullying που έκαναν και πλέον ο μαθητής σταμάτησε να αποτελεί στόχο πειραγμάτων.

Διευθυντής Γυμνασίου εμφανίζεται με φούστα στο σχολείο για να υποστηρίξει τρανς μαθητή που δέχθηκε άγριο bullying - Εικόνα 1

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια διεθνή προσπάθεια προς την κατάργηση των στερεοτύπων ανάμεσα στα δύο φύλο. Πριν μερικούς μήνες, 100 μαθητές στον Καναδά πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστα. Το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν για τους σεξιστικούς κανόνες του ιδρύματος που φοιτούν.

Και στην Ισπανία έχει γίνει αντίστοιχη προσπάθεια στο παρελθόν.

Πρόκειται, όμως, για μία πράξη που αξίζει να διαδοθεί σε όλο τον πλανήτη, γιατί δείχνει πώς ένας δάσκαλος μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: «Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ»

Διευθυντής Γυμνασίου εμφανίζεται με φούστα στο σχολείο για να υποστηρίξει τρανς μαθητή που δέχθηκε άγριο bullying - Εικόνα 2

Ο διευθυντής έστειλε και ένα γράμμα σε όλους τους γονείς των μαθητών για να εξηγηθεί: “Έχουμε έναν μαθητή στο σχολείο, του οποίου ο σεξουαλικός προσδιορισμός του προκαλεί προσωπικά προβλήματα και πρέπει να τον βοηθήσουμε. Θεωρούμε πως όλοι, οικογένειες και γονείς, πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να εργαζόμαστε προς την στήριξη αυτών των παιδιών. Να εξηγήσουμε την κατάσταση στους μαθητές μας, να μπει ένα τέλος στο πρόβλημα και να εξασφαλίσουμε το καλώς έχειν του εν λόγω μαθητή.

Ζητάμε, λοιπόν, να μιλήσετε στα παιδιά σας, στο σπίτι, ώστε να καταλάβουν, ότι όλοι έχουμε την ελευθερία να νιώθουμε όπως θέλουμε. Να βάφουμε τα νύχια μας ή να κάνουμε οτιδήποτε θέλουμε, αρκεί να μην ενοχλούμε τους άλλους.”

Η κίνηση αυτή των εκπαιδευτικών ξεκίνησε μια νέα καμπάνια στη χώρα με το μήνυμα: «Δεν είμαι το αστείο σου».

πηγη: europapress.es

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ