Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ολοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

Απορρίπτει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «απόλυτα και κατηγορηματικά» το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό και «μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς, κλιμακώνει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απόσυρσή του και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 12.00 στα γραφεία του, Ακαδημίας 60, και στην εν συνεχεία πανδικηγορική-πανεπιστημονική πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

Ακόμη ο ΔΣΑ, επισημαίνει ότι «τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι, από την περασμένη Τρίτη έχουν κατέλθει σε τριήμερη αποχή, η οποία λήγει αύριο, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ